Hän on maailman epäonnisin kuninkaallinen – näin takaiskut ovat seuranneet toisiaan

Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi 1:10
Prinssi Andrew joutui marraskuussa vetäytymään julkisista tehtävistään Epstein-kytköstensä vuoksi

Kuninkaallisten käänteitä ruotivan podcastin mukaan Britannian prinsessa Beatricen kohtaamat vastoinkäymiset tekevät hänestä tällä hetkellä maailman epäonnisimman prinsessan.

Kuninkaallisiin erikoistunut Royals-podcast ruotii säännöllisesti kuninkaallisten käänteitä ja tämän viikon jakson aiheena oli muun muassa koronavirus ja sen vaikutukset hoviin.

Podcastia pitävät Zoe Burrell ja Angela Mollard tulivat siihen tulokseen, että maailmalla on tällä hetkellä yksi kuninkaallinen, jonka huono tuuri on ylitse muiden.

Hän on tietysti prinsessa Beatrice, jota Mollard luonnehti jaksossa "maailman epäonnisimmaksi prinsessaksi juuri nyt".

Vielä viime syksynä 31-vuotias prinsessa oli onnensa kukkuloilla, kun hän julkisti kihlauksensa italialaisen kiinteistöpohatan Edoardo Mapelli Mozzin kanssa. Siten alkoivat vastoinkäymiset. Hovi on tavallisesti tiedottanut kuninkaallisten häiden päivämäärän hyvissä ajoin, mutta Beatricen kohdalla viivästykset seurasivat toisiaan.

Ensin esteeksi ryöpsähti prinsessan isän prinssi Andrew’n seksiskandaali, jonka selvittelyn vuoksi hääpäivästä tiedottaminen lykkääntyi. Myös Lontoossa joulun alla pidettäviksi suunnitellut kihlajaisjuhlallisuudet jouduttiin perumaan.

Uutisia hääpäivästä odoteltiin alkuvuodesta, kunnes prinsessan serkku prinssi Harry puolisoineen rysäytti ilmoille todellisen uutispommin ilmoittamalla, että hän ja herttuatar Meghan tahtovat vetäytyä kuninkaallisesta perheestä ja kuninkaallisista velvollisuuksistaan Pohjois-Amerikkaan.

Kun pahin alkujärkytys Sussexin herttuaparin ilmoituksen jälkeen laantui, ilmoitti hovi vihdoin helmikuun puolella, että Beatricen häät järjestetään 29. toukokuuta Lontoossa. Myös isoäiti kuningatar Elisabet muisti lapsenlastaan erityisellä eleellä, sillä hääjuhlan paikaksi on ilmoitettu Buckinghamin palatsi.

Maaliskuussa eteen tuli kuitenkin jälleen uusi vastoinkäyminen, kun maailmalla jylläävä koronavirus iski myös Britanniaan. Viruksen takia maailmalla on peruttu lukuisia suuria tapahtumia, muun muassa Tokion olympialaiset, jalkapallon EM-kilpailut ja euroviisut.

Hovi ei ole toistaiseksi tiedottanut, että koronavirus olisi pakottanut perumaan myös kuninkaalliset häät.

Buckinghamin palatsin tiedotteen mukaan Beatrice ja hänen sulhasensa odottavat suuresti avioitumistaan, mutta ovat tietoisia siitä, että tarpeettomia riskejä tulee välttää vallitsevissa olosuhteissa.

Parin kerrotaan yhä pohtivansa järjestelyjä hääpäivänsä osalta ja seuraavansa hallituksen ohjeita.

– Siksi suunniteltua vastaanottoa Buckinghamin palatsin puutarhassa ei tapahdu. Pari harkitsee huolellisesti, voidaanko avioliitto solmia pienen perheestä ja ystävistä koostuvan joukon edessä.

– Hänen oli määrä saada puutarhajuhlat Buckinghamin palatsissa, mutta ne on peruttu, huomautetaan Royals-podcastissa, jonka vetäjien arvion mukaan myös Beatricen häät siirtyvät todennäköisesti vuodelle 2021.

– Tällä hetkellä häiden siirtäminen ensi vuodelle näyttää todennäköisemmältä kuin se, että häät pidetään nopeasti ja hyvin pienelle piirille.

– Naisparka. Ensin häitä on lykätty kahdesti prinssi Andrew'n takia ja nyt vielä tämä.

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat