Beatricen häätyyli kerää ylistystä – lähipiiri paljastaa, kuinka prinsessa päätyi lainaamaan isoäitinsä mekkoa: "Se oli hyvin koskettavaa"

Lähipiiristä paljastetaan People-lehdelle, kuinka prinsessa Beatrice päätyi lainaamaan häihinsä kuningatar Elisabetin vintage-asua.

Britannian prinsessa Beatrice jysäytti viime perjantaina todellisen uutispommin, kun prinsessa avioitui kaikessa hiljaisuudessa sulhasensa Edoardo Mapelli Mozzin kanssa.

Prinsessan hääeleganssi on kerännyt kehuja pitkin viikkoa sen jälkeen, kun hovi julkisti ensimmäiset otokset tuoreesta avioparista. Ihastusta on herättänyt etenkin se, että Beatrice oli valinnut ylleen kuningatar Elisabetin vintage-mekon ja lisäksi kuningatar oli antanut lapsenlapselleen tämän hääpäiväksi saman tiaran, jota hän itse käytti omana hääpäivänään vuonna 1947.

Brittilehdistössä on supistu myös, että morsian olisi valinnut lisäksi jalkaansa kengät, joita hän olisi käyttänyt aiemmin ainakin kolmissa kuninkaallisissa häissä – muun muassa prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen vihkiäisissä vuonna 2011.

Lähipiiristä paljastetaan People-lehdelle, ettei Beatricen alkuperäinen suunnitelma kuitenkaan ollut lainata isoäitinsä asua. Lähteen mukaan Beatrice päätyi kysymään kuningattaren mekkoa lainaksi sen jälkeen, kun hääjuhliin liittyviä koronarajoituksia höllättiin Britanniassa vain pari viikkoa ennen kuin pari asteli alttarille.

Nimettömänä pysyvä morsiamen ystävä kertoo kuningattaren suostuneen pyyntöön ilomielin.

– Se oli hyvin koskettavaa heille molemmille, sanoo ystävä, jonka mukaan prinsessa on hyvin läheinen isoäitinsä kanssa.

– Beatrice puhuu isoäidistään usein ja on selvää, että heidän välillään on vahva side. Puku ja tiara eivät olisi voineet olla täydellisempiä.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip olivatkin luonnollisesti myös häävieraiden joukossa. Paikalla oli lehtitietojen mukaan kaikkiaan noin 20 ihmistä.

Alun perin prinsessa Beatricen häät oli tarkoitus järjestää Lontoossa 29. toukokuuta, mutta koronavirus sotki suunnitelmat.

Lue myös:

    Uusimmat