Vauvalla oli syntyessään valtava kysta – poistamiseen tarvittiin 40 lääkäriä: "Se oli kaksi kertaa suurempi kuin hänen päänsä"

Yhdysvaltalaisella pikkutytöllä oli syntyessään kysta, joka oli kaksi kertaa hänen päänsä kokoinen. Kuin ihmeen kaupalla 40 lääkäriä onnistui poistamaan sen.

Perheenlisäystä onnellisina odottaneet Tibatha Pilarski, 24, ja Daniel Burres, 40, järkyttyivät syvästi, kun 20. raskausviikolla tehdyissä ultraäänitutkimuksissa sikiöllä todettiin niin sanottu kystinen hygrooma.

Vauvan kaula oli turvonnut valtavan kokoiseksi. News.com.au-sivuston mukaan pään ja kaulan alueelle oli kehittynyt nestettä täynnä olevia "pusseja", koska imusuonet eivät olleet kehittyneet normaalisti.

Kuuden senttimetrin kokoinen kysta jatkoi kasvamistaan, kunnes pieni Bella-Rose syntyi viime kuussa.

Tyttö operoitiin 27. elokuuta Chicagossa. 40 lääkäristä koostuva tiimi onnistui poistamaan kasvaimen, joka oli halkaisijaltaan 13 senttimetriä.

Vanhemmat shokissa

Tibatha kertoo News.com.au-sivustolle, että vauvan näkeminen ensimmäistä kertaa oli hänen elämänsä pelottavin hetki.

– Minut oli nukutettu synnytyksen ajaksi, joten en nähnyt, kuinka suuri kasvain oli ennen kuin lääkärit näyttivät minulle kuvia, hän kertoo.

– Lääkärit tiesivät, kuinka iso siitä tulisi, mutta me emme. He kertoivat, että heillä oli suunnitelma, ja jos se toimisi, Bellalla ei olisi hätää.

Daniel kertoo voineensa pahoin, kun hän näki kasvaimen.

– Luulin sen olevan tennispallon kokoinen, mutta se olikin kaksi kertaa suurempi kuin hänen päänsä. En tiennyt, mitä tehdä tai sanoa. Jäädyin vain ja itkin. En voinut uskoa sitä todeksi.

Pitivät lapsen painostuksesta huolimatta

Raskauden aikana ystävät ja perheenjäsenet olivat painostaneet Tibathaa ja Danielia tekemään abortin, koska pelättiin, että vauvalla voisi olla vaikeita terveysongelmia. Tibathalle ja Danielille kerrottiin, että vauva ei välttämättä pystyisi hengittämään ja saattaisi olla kuuro.

He olivat kuitenkin päättäneet pitää lapsen, tapahtui mitä tahansa.

– Vakuuttelimme toisillemme, että tässä tulisi käymään hyvin, vaikka tiesimme, että niin ei välttämättä tapahtuisi, Tibatha kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Bella-Rose pääsee sairaalasta kotiin lokakuussa. Kotona häntä odottaa viisi sisarusta vanhempien aiemmista suhteista.

Haluavat tuoda muille toivoa

Vanhemmat halusivat kertoa tarinansa, jotta toiset vanhemmat säilyttäisivät rohkeutensa vaikeiden tilanteiden edessä.

– Toivomme, että meidän tarinamme saa ihmiset säilyttämään toivonsa tulevaisuuden suhteen. Kukaan ei ikinä odottaisi Bellan näyttävän siltä kuin hän näyttää nyt sen takia, miltä hän näytti syntyessään, mutta hän voi päivä päivältä paremmin, Daniel pohtii.

– Jos tämä päättyi meidän kohdallamme näin hyvin, voi niin käydä myös teidän kohdallanne.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

0:45
Videolla kerrotaan naisesta, jolta poistettiin valtavan kokoinen munasarjakasvain.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja