Voiko tämä olla edes mahdollista? 7-vuotiaan pojan suusta poistettiin yli 500 hammasta

Intiassa hammaslääkärin vastaanotolla tavattiin potilas, jonka suusta poistettiin paljon muutakin kuin kipeytynyt hammas, kertoo muun muassa brittiläinen uutissivusto Fox News.

7-vuotias intialaispoika, Ravindran, oli kärsinyt pitkään leuan turvotuksesta ja sietämättömästä kivusta. Hän oli ensimmäisiä kertoja valitellut pakottavasta leuastaan jo 3-vuotiaana.

Kun poikaa tutkittiin sairaalassa, järkytys oli melkoinen: pojan suusta löydettiin epämääräisen näköinen kasvain, joka oli ”syönyt” valtavan määrän erikokoisia hampaita.

Mikä on odontoma?

Kyseessä on todella harvinainen ja hyvälaatuinen kasvain, joka koostuu hammaskudoksesta. Useissa tapauksissa kasvain on aluksi täysin oireeton ja se havaitaan röntgenkuvauksen avulla.

Tyypillisesti kasvain kasvaa hitaasti. Kasvain saattaa aiheuttaa kasvaessaan turvotusta ja kipua.

Lähde: National Institutes of Health, 2014

Kasvaimesta löydettiin yli 500 hammasta

Kirurgit suorittivat vaativan leikkauksen, jossa kasvain eroteltiin tarkkaan irti leukaluusta. 5-tuntisen leikkauksen jälkeen kookas kasvain, odontoma, lähetettiin patologille tutkittavaksi.

– Noin 200 gramman painoinen kasvain poistettiin. Lopulta saimme tietää, että kasvaimessa oli 526 erikokoista hammasta, poikaa hoitanut kirurgi Senthilnathan kertoo Reutersille.

Tapaus on ainutkertainen maailmanlaajuisesti

Paikallisten lääkäreiden mukaan tapaus on ainutlaatuinen. Mirror-lehden mukaan tämä on maailmanlaajuisesti ensimmäinen raportoitu tapaus, jossa hampaita on poistettu näin valtava määrä.

Uutisportaali Yahoo kertoo verkkosivuillaan samankaltaisesta tapauksesta, jossa teiniltä poistettiin yli 200 hammasta vuonna 2014.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Fox News, Mirror, Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja