Neljän lapsen äiti oli jatkuvasti väsynyt – karmaiseva syy paljastui vasta 10 vuoden jälkeen: "Jälkiviisaana voin sanoa, että olin paljon väsyneempi kuin muut äidit"

Saako sairauslomalla mennä kauppaan tai teatteriin? 4:00
Saako sairauslomalla mennä kauppaan tai teatteriin?

Emily tunsi itsensä jatkuvasti väsyneeksi, mutta ei osannut kuvitellakaan oikeaa syytä. Lasten keskellä hän ei edes ehtinyt pohtia asiaa tarkemmin. Väsymyksen kammottava syy selvisi vasta kymmenen vuotta myöhemmin. 

Nuoren äidin aivokasvainta ei havaittu vuosikymmeneen, koska Emily Corrigan sivuutti oman väsymyksensä lapsiperhearjen kuormituksen takia, kertoo muun muassa Daily Mail

Petollisen piilevät oireet 

32-vuotias neljän pienen lapsen äiti Emily kertoo kärsineensä huimauksesta, väsymyksestä ja päänsärystä vuosia ennen kuin aivokasvain löydettiin. Nainen oletti, että kaikki johtui lapsiperhearjen kiireistä ja sivuutti oireet.

Lopulta Emilyn aivokasvain löydettiin kymmenen vuotta sen alettua kasvaa, kun hänen miehensä Stewart, 42, huolestui Emilystä. 

– Minulla oli hirveitä päänsärkyjä ja olin valtavan väsynyt. Neljän lapsen äitinä oletin niiden johtuvan arjen kiireistä, mutta jälkiviisaana voin sanoa, että olin paljon väsyneempi kuin muut äidit, Emily kertoo. 

Kun Emilyn kivut yltyivät kammottaviksi ja hän oli saanut pahan päänsärkykohtauksen vuonna 2015, aivokasvain löydettiin viimein lääkärissä.

Emily oli koomassa sairaalassa, kun hänen perheelleen kerrottiin aivokasvaimesta. Noin 4,5 senttimetriä pitkä aivokasvain leikattiin pois, mutta se uusiutui vuonna 2018. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lapsille kertominen vaikeaa 

Aivokasvain vaati kaksi aivoleikkausta. Niiden lisäksi Emily on saanut sädehoitoa kasvaimen hoitoon. 

Emily kuvailee, että pahinta on ollut kertoa lapsille tapahtumista. 

– Lapset ovat suhtautuneet hienosti asiaan, mutta on ollut vaikeaa selittää, mitä minulle on tapahtunut. 

Emily selittää, että kasvain on vienyt häneltä kaiken energian. Jälkeenpäin hän muistaa, että kasvaimen kipu tuntui aina samassa kohdassa, mutta vaikutti normaalilta päänsäryltä. 

Emily on jakanut tarinansa sosiaalisessa mediassa, sillä hän haluaa varoittaa muita. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: News.com.auDailymail

Lue myös:

    Uusimmat