"Väsyttää, nälkä, tylsää, ollaanko jo perillä!" – Maria paljastaa, miten saat auton takapenkillä marisevat lapset hiljaiseksi ilman älylaitteita

Miten saada takapenkki hiljaiseksi? Ruutuvapaata aikaa leikki-ikäisille 4:58

Kun lapsi alkaa huutaa tai kiukutella ravintolassa tai automatkalla, helppo ratkaisu on antaa hänelle puhelin. Miten pienet takapenkkiläiset saisi hiljaiseksi ilman älylaitteita?

Mökille on vielä 60 kilometriä, mutta takapenkillä on maristu jo kauan: "Väsyttää, nälkä, tylsää, ollaanko jo perillä!" Puhelin tai tabletti on kätevä ja nopea tapa rauhoittaa lapset, mutta miten takapenkkiläiset saisi hiljaiseksi ilman ruutuja?

– Ennen kuin esikoisemme syntyi, olin sitä mieltä, ettei meidän lapsi katsoisi ruutuja ennen kolmen vuoden ikää ollenkaan. Siitä olen jonkin verran rentoutunut, media-alan yrittäjä ja tubettaja Maria Kangaskortet kertoo Huomenta Suomessa.

Kaikki säännöt eivät sovi kaikille

Ruutuajan haitoista on kohistu jo pitkään. Tarkkaa ruutuaikaa Marian perheen lapsilla ei ole, mutta perheessä yritetään keksiä iltaisin kaikenlaista muuta kivaa tekemistä.

Maria ei usko, että kaikki säännöt ruutuajan rajoittamisesta sopivat kaikille.

– Jos huomaan, että lapsi on vaikkapa ärtyneempi ja voin yhdistää sen siihen, että hän on katsonut enemmän telkkaria, reagoin siihen enkä välttämättä suositukseen, Maria kuvaa.

Helppoja leikkejä lapsille

Kun lapsi alkaa huutaa tai kiukutella ravintolassa, vanhempi tuntee pian sivullisten tuomitevat katseet niskassaan. Helppo ratkaisu on antaa kiukuttelijalle puhelin.

– Jos lapsen kanssa ei harjoittele niitä tilanteita, hän ei voi oppia toimimaan tai odottamaan niissä tilaneissa, Maria kuvailee.

Mikä lapsia passivoi ja miksi? Mitä lapselle voisi keksiä puhelimen sijaan? Katso keskustelu yllä olevalta videolta.

Testaa tästä helppoja leikkejä lapsille ilman älylaitteita!

Alla olevalta videolta saat hyviä vinkkejä takapenkkiläisten viihdyttämiseen!

Tarvitset vain alustan ja kodista löytyvää sälää: helmiä, mainoslehtisiä, hieman makaroneja, korkkeja, lusikoita... Ja tietysti mielikuvitusta! Entä miten leikitään arvaa mikä -leikkiä?


Lue myös:

    Uusimmat