Vastustajan fanit puhkoivat renkaat, tien päällä keskellä yötä 700 kilometriä – ja sitten kiekkojoukkueen bussi petti lopullisesti tamperelaisen sporttibaarin edustalle

LeKin Mestis-joukkueen pelimatkasta Rovaniemelle Pirkanmaalle saisi pienen dokumentin. Tappiosta suivaantuneet RoKi:n kannattajat puukottivat ensin bussin renkaat puhki. Paluumatkalla hajosi vielä vararengaskin. 

LeKi eteni Mestiksen välieriin kaatamalla torstaina kuudennessa välieräottelussa RoKin  6-2. Paluuseen tuli kuitenkin mutka, kun rovaniemeläisjoukko oli puukottanut LeKin bussin renkaita puhki. 

LeKin ryhmä pääsi matkaan ajamaan kohti Pirkanmaata yötä vasten. Kun bussi oli aamulla Tampereella, sattui uusi välikohtaus, kun vararengaskin hajosi Hakametsän hallin lähistöllä sijaitsevan ravintola Jäähovin kohdalla.

LeKin pelaajat eivät ehkä lähteneet kaikkein virkeimmässä tilassa perjantaipäivän askareisiin. 

Ehkä Jäähovin edustalle hyytyminen oli viesti jostain ylempää, että nyt olisi aika käydä ottamassa muutama virvoittava väliolut. 

– Linkutettiin siitä sitten Hakametsän pihaan, jossa osa jää pois. Onneksi siinä oli auttavia käsiä. Joukot ovat pääsemässä Lempäälän hallille, itse olen siellä kohta, päävalmentaja Miikka Kuusela totesi puoli kymmenen aikoihin aamulla. 

– Se nyt vielä olisi puuttunut, että oltaisiin jysähdetty jonnekin tuonne korpeen. Mutta kyllä tällainen aina lisävaivaa tuo, Kuusela hymähti. 

Kuusela ei sen enempää lähtenyt kommentoimaan rovaniemeläisten alkuperäistä rengassabotointia. 

– Ei se RoKin vika ole. Enemmänkin mietin niitä pelejä. Se oli hyvä ja reilu sarja, tämä oli tällainen sivujuonne. 

Voiko tällainen jopa nostaa joukkuehenkeä, kun riittää tarinaa muisteltavaksi?

– Noh, on tässä kauden aikana kertynyt kaikenlaista tarinaa. 

Lekin talousvaikeudet ovat olleet esillä koko kauden aikana. Lokakuussa valmentajat Kuusela ja Juha Selin jäivät pois pelistä palkanmaksuongelmien takia

Pahimmassa tapauksessa LeKillä ei olisi edes ollut bussia, jonka renkaita voisi puukottaa. Kuljetusyhtiö pani seuran boikottiin, kun maksut olivat jääneet maksamatta. Kapteeni Sami Laakso maksoi rästit omasta pussistaan, ja LeKi pääsi vieraspeleihin bussilla. 

– Onneksi on löytynyt auttavia käsiä, että ollaan päästy peleihin, Kuusela totesi. 

Vaikka seura elää taloudellisesti vaikeita aikoja, kaukalossa kulkee. Mestiksen välieriin pääseminen on jo hyvä saavutus. 

– Peli kerrallaan lähdetään painamaan ja voittamaan. 


Lue myös:

    Uusimmat