Vasemmistoliitto tyrmää Sampo Terhon väitteen lakoista SDP:n vaalikampanjana: "Kun työntekijät puolustavat työsuhdeturvaa, vastaa hallitus syyllistämällä"

Teollisuusliiton johtaja kehottaa ottamaan ammattiliitot tosissaan 2:40

Sinisten puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho syytti Ylellä ammattiyhdistysliikettä valhekampanjasta. Tämä väite on saanut kritiikkiä muun muassa vasemmistoliitolta.

– Kun työntekijät nyt puolustavat työsuhdeturvaa, vastaa hallitus syyllistämällä ja moralisoimalla, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kirjoittaa Twitterissä.

Ministeri Terho ajattelee, että Teollisuusliiton ensi viikolla alkava kolmenpäivän lakko on vaalikampanja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen puolesta.

Lakko koskee liiton puutuote- ja erityisaloja. Esimerkiksi sahoja ja vaneritehtaita. Se alkaa 25. lokakuuta kello 00.00 ja loppuu 28. lokakuuta kello 00:00.

"Liitot eivät lakkoile huvikseen"

– Työtaistelutoimet on kohdennettu hallituksen heikkoa lakiesitystä ja sanelupolitiikkaa vastaan, vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan kirjoittaa.

Hänen mukaansa liitot puolustavat työntekijöiden oikeuksia, joka on niiden tehtävä.

Terhon mukaan käynnissä taas on taistelu siitä, saavatko kansalaiset, hallitus ja edustkunta päättää työmarkkinatoimista ilman työmarkkinajärjestöjen hyväksyntää.

Lue myös:

    Uusimmat