Varoitus Facebookin käyttäjille: "Rihannasta liikkuu sairas ja haitallinen pila"

Poptähti Rihannasta leviää parhaillaan Facebookissa jälleen uusi huijaus.

Tällä kertaa haittaohjelmien levittäjät ovat menneet melko pitkälle yrityksissään huijata käyttäjiä klikkaamaan haitallista nettilinkkiä.

Facebookviestissä väitetään, että Rihanna olisi löydetty kuolleena raiskauksen seurauksena. Linkin yhteydessä näytetään videoikkunaa, jonka esikatselukuvana on Rihannan mustelmilla olevat kasvot.

Tietoturva-asiantuntija Graham Cluley toteaa, että kyseessä on "sairas huijausyritys". Videon esikatselukuva pahoinpidellystä laulajasta on vuodelta 2009, jolloin laulaja Chris Brown oli pahoinpidellyt Rihannaa.

Cluley varoittaa, että linkin klikkaaminen ei ole viisasta. Se nimittäin ohjaa uhrinsa YouTubea muistuttavalle kolmannen osapuolen sivulle.

Sivulla uhria pyydetään vahvistamaan ikänsä videon katsomiseksi. Näin tehdessään uhri saattaa antaa huijareille henkilökohtaisia tietojaan.

Monissa vastaavissa huijauksissa uhreja on pyydetty antamaan puhelinnumeronsa, joita käytetään sitten kalliiden maksupuheluiden tekemiseen.

Uhreja myös tyypillisesti kannustetaan jakamaan videota eteenpäin tuttavilleen, ennenkuin he tajuavat kyseessä olevan huijaus. 

Lue myös:

    Uusimmat