Varoittava esimerkki! Vanhemmat laittoivat kotona keppostelevat joulutontut uuniin lämmittelemään – lopputuloksen voit arvata

Pesetkö sinäkin uunisi liian harvoin? – Sähkölaskussa voi pian näkyä ikävä yllätys 1:54
Videolla annetaan hyviä vinkkejä uunin puhdistamiseen! Monelle suomalaiselle uunin puhdistaminen on operaatio, joka sijoittuu isojen siivousten, kuten muuttosiivouksen ja joulusiivouksen yhteyteen.

Chelsea ja Matt halusivat hauskuttaa lapsiaan panemalla joulutontut "lämmittelemään" uuniin. Lienee ilmiselvää, ettei uunissa saa säilyttää mitään sinne kuulumatonta – kuten tämäkin tarina pian osoittaa.

Kodeissa joulun alla kepposteleva pikkutonttu Elf on the Shelf on ollut hitti Suomessakin. Kansasilaisen Chelsea Hightowerin kotona tontun keppostelut menivät kuitenkin aivan liian pitkälle.

Panivat tontut uuniin "lämmittelemään"

Chelsea kertoi Fox Newsin haastattelussa, että hän ja hänen miehensä Matt panevat vuorotelleen kolme tonttua tekemään jotakin hauskaa perheen kodissa. Parilla on kolme lasta, Mattilyn, 6, Quinlan, 4, ja Braelon, 9, jolla jokaisella on oma tonttu.

Pari kuitenkin teki ratkaisevan virheen panemalla Jingleksi, Belleksi ja Magiciksi nimetyt tontut uuniin "lämmittelemään".

– Edellisenä iltana ne olivat jääkaapissa koko yön, Chelsea kuvailee.

Matt unohti pilan ja sulatti tontut

Chelsean mukaan Matt keksikin idean panna tontut uunin sisään. Niillä oli mukanaan kyltti, jossa luki "täällä on paljon lämpimämpää". Tehtyään tonttupilan pari meni nukkumaan.

Lienee ilmiselvää, ettei uunissa saa säilyttää mitään sinne kuulumatonta – kuten tämäkin tarina pian osoittaa. Seuraavana aamuna Chelsea oli kaupassa, kun hän sai soiton mieheltään.

– Tiesin, että jokin on vialla, kun hän vastasi minulle: "Rakas, oloni on kauhea. Tunnen oloni hirveäksi. Kokkasin tontut", Chelsea kuvailee Mattin sanoja.

Mies oli unohtanut, että tontut ovat uunissa, ja pannut sen päälle. Tontut sulivat mustiksi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Joutui etsimään korvaavia tonttuja tuntikausia

Chelsea oli vasta ostanut kolmannen tontun, koska oli keksinyt, että perheen jokainen lapsi voisi kasvaessaan ottaa tontun mukaansa oman perheensä joulutraditioksi. Nyt hän joutui ajelemaan ympäri kaupunkia voidakseen hankkia uudet tontut kärvähtäneiden tilalle.

– Ajoin ympäriinsä neljä tuntia, nainen sanoo.

Yksi lapsista tietää totuuden

Lopulta Chelsea onnistui korvaamaan tontut. Nuorempiin lapsiin vaihto meni täydestä, mutta 9-vuotias Braelon tietää, että alkuperäisille tontuille kävi kurjasti.

– Braelon, hän näki ne. Hän on se, joka huomautti asiasta miehelleni, Chelsea tunnustaa.

Lue myös:

    Uusimmat