Joulua rakastava Noora, 34, rakensi kotiinsa ihastuttavan joulukylän – katso tunnelmallinen video: "Äidin oma juttu"

Noora rakensi suloisen joulukylän - katso tunnelmallinen video 1:52
Katso videolta kierros Nooran joulukylässä!

Naantalilainen Noora rakensi suloisen joulukylän. 

Joulu innoittaa monet tekemään itse koristeita ja asetelmia. Yksi kädentaitojen pariin intoutuneista on naantalilainen perheenäiti Noora Niinikorpi, 34, joka alkoi syksyllä rakentaa joulukylää. Myöhemmin hän julkaisi luomuksestaan tunnelmallisen videon sosiaalisessa mediassa. 

Katso video yltä!

Sekoitus hankittua ja itse tehtyä

Joulukylä sai alkunsa siitä, että Noora osti kokeeksi lasista tehdyn mökin, maalasi ja sisusti sen. Sen jälkeen hän alkoi lisäillä sinne kaikenlaisia pieniä esineitä.

Joulukylään kuuluu muun muassa pari miniatyyritaloa, pienoisauto, koristetonttuja sekä kynttilälyhty, jonka sisällä on valokoriste. Lisäksi siihen kuuluu valoja sekä miniatyyriesineitä. 

– Suurin osa on lähinnä muokattu mieleiseksi maalaten ja hieman hilettä lisäillen, hän kertoo MTV Uutisille.

Yksi Nooran omista töistä on metallista tehty jouluinen ”taikapuu”. Siihen päälle hän on ripotellut lunta, siis pumpulia. Videolla vilahtava alumiininen vati on myös hänen itse tekemänsä alusta loppuun. Lisäksi hän on ostanut ja koonnut asetelmaan 3D-palapelejä, muun muassa joutsenen ja omenan. Reen hän on maalannut mieleisekseen.

Rakennelmat Noora on ostanut kaupasta. Niihin oli omat aihionsa, jotka hän kiinnitti yhteen ja maalasi. Asetelmaan kuuluu lasinen kasvihuone, jonka Noora muutti jouluiseksi huoneeksi. 

– Se oli ehkä alun perin tarkoitettu minipuutarhaksi, jonne olisi voinut tehdä omia istutuksia.

Joulua rakastava metalliseppäopiskelija

Noora opiskelee ensimmäistä vuotta metallisepäksi taideteollisuusalalla Raision ammattikoulussa. Mielekkyys käsillä tekemiseen antoi kimmokkeen ryhtyä joulukyläprojektiin, samoin rakkaus jouluun.

Noora tunnustautuu jouluihmiseksi. Niinikorpien perheessä jouluvalmistelut alkavat varhaisessa vaiheessa. Askartelu- ja koristehankintoja alettiin tehdä aikaisin syksyllä. Hän haluaa valmistella joulua hiljalleen. Lokakuussa perheessä alettiin miettiä jouluostoksia ja leipomisia.

– Olen tykännyt joulusta ihan pienestä asti. Meidän perheellemme joulu on aina ollut tärkeä, hän kertoo.

– Tykkään kovasti tästä kaikesta valmistelusta.

Joulukylää Noora työsti muutamia viikkoja. Koronapandemian aikana kotona on tullut oltua tavallista enemmän, joten se on valmistunut sutjakammin.

– Olen vähän sellainen, että kun aloitan jonkin asian, niin sitten sitä myös tehdään, hän kertoo. 

Äidin oma juttu

Joulukylää Noora ei ole aiemmin rakentanut, mutta muunlaisia joulujuttuja kyllä. Esimerkiksi joulukoristeita ja ovikransseja. 

– Varmaan tämän koulutuksen myötä tuli into kokeilla tällaista kyläasetelmaa.

Noora askartelee jouluisia juttuja myös lastensa kanssa. Heidän kanssaan tehdään kuitenkin vähän erilaisia, lasten ikätasoon nähden sopivia projekteja.

– Tämä joulukylä on niin sanotusti ”äidin oma juttu”. 

Lue myös:

    Uusimmat