Varo yleisiä WC-tiloja – nämä bakteerit sieltä tarttuvat!

Erityisen likaisia ovat yleisessä käytössä olevat WC-tilat, joita monet välttävät viimeiseen asti. Ovatko vessat kuitenkaan niin saastaisia kuin kuvittelemme?

Yksi asia kannattaa selventää heti alkuunsa: yleiset vessat eivät ainakaan ole niitä vähäbakteerisimpia. WC-tilojen laatu voi vaihdella hyvinkin paljon – osa siivotaan jopa tunnin välein, ja osa kerran päivässä jos silloinkaan.

WC-istuin voi olla kasvualusta hyvin monille bakteereille, jotka voivat pahimmillaan vaikuttaa immuunijärjestelmääsi ja saada sinut sairastumaan johonkin istuimen mahdollisesti levittämistä taudeista.

Vaikka istuimessa rutkasti bakteereita olisikin, asiantuntijoiden mukaan on melko epätodennäköistä, että saisit niitä elimistöösi: Tarttuakseen bakteereiden tulisi nimittäin olla suorassa kontaktissa sukuelinten tai avohaavojen kanssa. Mahdollisuus tartuntaan on kuitenkin olemassa. Yleisimmät WC-tiloista ihmiseen tarttuvat bakteerit ovat streptokokki, stafylokokki, E.coli, hepatiitti sekä tavallinen flunssavirus.

Parhaat keinot näiden virusten tarttumisen välttämiseksi ovat mahdollisimman nopea WC-käynti ilmassa leijuvien bakteerien vuoksi, renkaan desinfioiminen sekä antiseptiset käsisaippuat.

Lähde: Belmarrahealth
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja