Varo tätä CV:ssä – pelästyttää työnantajat?

Ansioluettelosta ilmi käyvä työpaikkojen runsaus saattaa olla työnhakijalle jopa vahingoksi.

Vaikka laajaa kokemusta erilaisista työpaikoista pidetään yleensä vahvuutena, liika liikkuvuus saattaa myös vähentää työnhakijan houkuttelevuutta työnantajan silmissä. Henkilöstöyritys Robert Halfin tekemään selvitykseen haastateltiin yli 300:aa henkilöstöjohtajaa yhdysvaltalaisista yrityksistä. Jos työnhakijalla oli ollut keskimäärin viisi tai useampi työpaikan vaihdos kymmenen vuoden aikana, työnantajat huolestuivat tämän kyvystä sitoutua yhteen paikkaan.

Robert Halfin toimitusjohtaja Paul McDonald sanoi, että viime vuosien epävakaiden työmarkkinoiden takia useimmat työnantajat kyllä ymmärtävät, että hakija on välillä saattanut viipyä joissakin paikoissa myös lyhyempiä jaksoja. Silti yritykset etsivät ihmisiä, jotka sitoutuvat organisaatioon, antavat sille lisäarvoa ja auttavat sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamisessa.

– Liika vapaaehtoisesti tehty työpaikkojen vaihtelu voi olla hälytysmerkki, McDonald totesi Livescience-verkkosivustolla.

Alla kysymyksiä, joita Robert Half kehottaa esittämään itselleen ennen työpaikan vaihtamista.

Miksi haluat uuden mahdollisuuden?

Etsitkö isompia haasteita vai enemmän rahaa? Lyhyempää työmatkaa vai joustavaa työaikaa? Parempaa esimiestä? Perusta päätöksesi työn tärkeimpiin ominaisuuksiin ja tavoittele uutta paikkaa vain, jos se auttaa niihin pääsemisessä.

Oletko jo etsinyt uutta nykyiseltä työnantajaltasi?

Saadakseen haluamansa työn ei ole välttämättä pakko jättää nykyistä työpaikkaa. Nykyisellä työnantajalla saattaa olla tarjolla muita töitä, jotka sopivat omiin suunnitelmiin.

Missä on pitkällä aikavälillä parhaat mahdollisuudet ja vakaus?

Ovatko parhaat mahdollisuudet kehittää omia taitoja ja edistää uraa nykyisessä työpaikassa vai jossain muualla? Mikä työnantaja on kaikkein vakaimmalla pohjalla? Työpaikkaa ei kannata vaihtaa vain huomatakseen, että urakehitys on pysähtynyt tai uusi työpaikka vaikeuksissa.

Lähde: Livescience.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat