Varo tällaista viestiä – johtanut "lähes poikkeuksetta" Facebook-tilin menetykseen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on helppo keino parantaa omaa tietoturvaa 0:47
Kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto on helppo tapa parantaa omaa tietoturvaa.

Jos sait tällaisen viestin, älä missään nimessä tee, mitä sinulta pyydetään.

Liikenne- ja viestintäministeriö Traficomin alaisuudessa toimiva Kyberturvallisuuskeskus varoitti maanantaina Facebook Messengerissä kiertävästä viestistä, jonka avulla käyttäjän Facebook-tili voidaan kaapata tai lukita.

Viesti on lähetetty henkilön Facebook-kaverin nimissä, mutta viesti ei ole todellisuudessa kaverin lähettämä, vaan asialla ovat tilin kaapanneet rikolliset. Viestissä "kaveri" ilmoittaa osallistuneensa kilpailuun ja laittavansa koodin SMS- eli tekstiviestillä. Hän pyytää vastaanottajaa kertomaan kyseisen koodin.

– Älä koskaan lähetä saamiasi koodeja eteenpäin. Koodin lähetys on johtanut lähes poikkeuksetta tilin murtoon ja menetykseen, Kyberturvallisuuskeskus kirjoittaa Twitterissä.

Viestillä tuleva koodi itsessään on aito Facebookin varmistuskoodi, jota käytetään kaksivaiheisessa tunnistautumisessa, mutta sitä ei missään nimessä tule antaa eteenpäin.

Mikäli koodin antaa sitä kyselevälle "kaverille", voivat rikolliset käyttää sitä tilisi kaappaamiseen. Koodin avulla he pääsevät tilillesi ja voivat vaihtaa salasanasi, minkä jälkeen et enää itse pääse tilillesi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat