Varo selfietä! Omakuvat ovat aiheuttaneet tänä vuonna enemmän kuolemia kuin hait

Yllytyshullut ja uhkarohkeat omakuvat alkavat näkyä jo kuolematilastoissa, sillä vuonna 2015 selfiet ovat aiheuttaneet jo 12 ihmisen kuoleman.

Viime viikolla uutisoitiin 66-vuotiaasta japanilaismiehestä, joka kuoli yritettyään ottaa selfietä ja pudottuaan portaat alas Intiassa Taj Mahal -palatsin luona. Miehen onnettomuus nosti tänä vuonna selfieiden aiheuttamat kuolemat uusille luvuille – vuonna 2015 jo 12 ihmistä on kuollut omakuvan takia. Vastaavasti hait ovat tappaneet tänä vuonna kahdeksan ihmistä.

Asia voi vaikuttaa vitsiltä, mutta valitettavasti se ei ole sitä. Kuolemat ovat traaginen mustutus siitä, että matkailijoiden intensiivinen näytön tuijotus vieraaseen ympäristöön keskittymisen sijaan on vaarallista.

Neljä kuolemista, japanilaisturisti mukaan lukien, on johtunut putoamisesta. Seuraavaksi yleisin kuolemansyy on ollut junan aiheuttama onnettomuus joko sen takia, että kuvaaja on yrittänyt saada itsestään otoksen junan kanssa tai sen takia, että he ovat osuneet vaarallisiin sähköisiin osiin.

Venäjän viranomaisilta varoitusvihkonen selfieistä

Ei ole tiedossa onko uhkarohkeiden selfieiden suosio kasvussa, mutta yhä useampi turisti päätyy otsikoihin vaarallisten kuvausyritysten takia. Puistoja on jouduttu sulkemaan, sillä vierailijat ovat yrittäneet kuvata itsensä karhujen kanssa, härkäjuoksussa – itsessään jo vaarallisessa harrastuksessa – on kielletty omakuvien ottaminen ja jopa Tour de France -kilpapolkupyöräilijät ovat huolissaan selfievaaroista.

Koska ihmisten ideoita on mahdotonta ennustaa, monet nähtävyydet ovat alkaneet kieltää selfieden ottamisen tai selfiekepin käytön. Heinäkuussa Venäjän sisäministeriö julkaisi esitteen, jossa varoitellaan siisteistä selfieistä, jotka ”voivat maksaa sinulle henkesi”. Kuvaajia kannustetaan olemaan varovaisia aseiden, kielekkeiden, vaarallisten eläinten, junien ja sähkönjohtimien kanssa.

“Ennen selfien ottamista jokaisen tulisi miettiä, kuinka kuvien tykkäysten perässä meneminen voi johtaa kuolemaan ja hänen viimeinen extreme-kuvansa voi tulla julki vasta hänen kuolemansa jälkeen”, Venäjän sisäministerin avustaja kertoi Al Jazeera -uutistoimistolle.

Lähde: Mashable.com

Lue myös:

    Uusimmat