Paljastaako simppeli testi, mitä markettishampoo tekee hiuksillesi? Kampaajan videosta nettihitti

Kampaamo-omistajan video väittää näyttävänsä eron kalliin ja halvemman shampoon välillä. Mutta voiko testiin luottaa?

Kaikki hiuksiaan värjäävät tietävät, ettei se ole halpaa puuhaa ammattilaisen tekemänä. Maksettuasi sata euroa kampaajalle, ostatko vielä hänen suosituksestaan salonkituotteita vai nappaatko marketin hyllystä halvemmat tuotteet?

Eräs kauneussalongin omistaja päätti osoittaa, miksi hän itse suosittelee ehdottomasti kampaamotuotteita asiakkailleen. Rachel Trach jakoi Facebookissa testivideonsa, joka osoittaa, miksi kampaaja itse suosittelee maksamaan hiustuotteista hieman ylimääräistä.

Kokeiluaan varten Trach käytti noin 23 euron hintaista Unite 7 Seconds -merkkistä kampaamoissa myytävää shampoota ja noin kuuden euron  hintaista, marketeista tuttua TRESemmé-shampoota.

Kaadettuaan kumpaakin shampoota omiin vesikippoihinsa Trach lisää joukkoon vielä värjätyn hiustupon.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Salonkishampoota sisältävässä vesilasissa vesi ei vaihtanut väriään. Sen sijaan markettishampoota sisältävässä lasissa väri hiustuposta leviää välittömästi värjäten veden violetiksi.

"Sitä ei ole suunniteltu pitämään väriä"

Hittivideota on katsottu jo seitsemän miljoonaa kertaa, ja sitä on jaettu jo kymmeniä tuhansia kertoja. Vaikka osa tuhansista kommentoijista vakuuttui välittömästi siitä, että kampaamotuotteet ovat markettituotteita parempia, osa vaatii lisätodisteita.

Kommentoijista jotkut nimittäin epäilivät, että videolla käytetty kampaamoshampoo on värjätyille hiuksille tarkoitettu, kun taas halvempi shampoo ei. Cosmopolitan tiedustelikin asiaa TRESemmé-brändin omistavalta Unileveriltä, ja sai varmistuksen asialle.

– Videolla esiintyvä tuote lupaa lisätä tuuheutta – sitä ei ole suunniteltu pitämään väriä, Unileverin edustaja kommentoi ja suositteli käyttämään värjätyille hiuksille suunnattuja tuotteita.

Videolla näkyykin selvästi, että siinä missä kampaamoshampoo on valkoista ja kermaista, markettishampoo on kirkasta. Yleensä väriä hellivissä shampoissa onkin nimenomaan täyteläisempi koostumus, kirkkaat shampoot sen sijaan harvoin pitävät väriä.

Pelkkä markkinointitemppu?

Koska oman salongin omistajana Trachilla on selkeästi oma lehmä ojassa, moni myös epäilee, että video on puhdas markkinointikikka.

Joukossa on epäilyjä muun muassa siitä, oliko kummassakin lasissa ylipäänsä pelkkää vettä, vai oliko niissä eri sisältö jo alun alkaen. Lisäksi kommenttien joukossa kritisoidaan sitä, että vesilaseja sekoitettiin samalla mittalusikalla. 

TRESemmé-fanit tulivat myös suosikkishampoonsa tueksi, ja vakuuttivat, ettei heillä ole ollut merkin kanssa minkäänlaisia ongelmia.

Jos jotain, ainakin video tuntuu todistavan sen, että värjätyille hiuksille kannattaa ostaa nimenomaan niille tarkoitettu shampoo, eikä turvautua ensimmäiseen käteen osuvaan purkkiin – ostipa sitten kalliimman tai halvemman tuotteen.

***

2:00

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja