Mainos

Vapaana kulkenut iso paimenkoira hyökkäsi miehen kimppuun Aurassa – naapuri varautui koiranulkoilutukseen asein

0:35
Valvomattomat koirat voivat hyökätä niin ihmisten kuin muiden eläinten kimppuun. MTV Uutiset kertoi aiemmin Osku-koirasta, jota toinen koira puri.

Vapaana kulkeneet vahti- ja suojelukoirat poikivat miehelle ja tämän tyttärelle sakkorangaistuksen Aurassa. Koirien asiaton pito johti lopulta siihen, että koirat purivat naapuria.

Yksi uhreista kertoi, että vapaana kulkeneet koirat olivat häirinneet muun muassa hänen koiranulkoilutustaan niin, että hän oli varautunut kohtaamisiin muun muassa vesurilla ja ampuma-aseella. 

Toinen uhreista kertoi koirien käyneen toistuvasti hänen pihallaan, ja kerran koirat olivat hyppineet häntä päin ja purreet häntä polvitaipeeseen.

"Vahtivat omaisuutta jopa hengen uhalla"

Oikeus katsoi, että koirien omistajiksi katsottu nainen ja tämän isä olivat vähintään huolimattomuuttaan tai tuottamuksellisesti pitäneet koiria vapaana, mikä mahdollisti niiden vaarallisen toiminnan.

Kyseessä olivat kuvasz-rotuiset paimenkoirat, joita oikeus piti jo rotumääritelmänsä ja kokonsa perusteella ihmisille vaarallisina.

– Luonteeltaan koirat ovat rohkeita ja pelottomia ja ne puolustavat suojeltavaksi uskottuja ihmisiä ja vahtivat heidän omaisuuttaan jopa henkensä uhalla, tuomiossa arvioidaan.

Isot sakot pitkästä teosta

Mies tuomittiin kolmesta eläimen vartioimatta jättämisestä kahden vuoden ajalta 50 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoitti 1750 euron rangaistusta.

Tämä määrättiin myös korvaamaan purruksi tulleelle miehelle korvauksia muun muassa kivusta ja särystä sekä rikkoutuneista työhaalareista joitain satoja euroja.

Naisen maksettavaksi tuli myös 50 päiväsakkoa, eli hänen tuloillaan 800 euroa.

1:53

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja