Vantaan Sanomat: Uusi koodisana "hätäkaljat" pelastaa yksinäisyydeltä

Enni Pastila perusti Facebookiin Hätäkaljat-ryhmän, jolla yksinäinen saa seuraa nopeasti, kertoo Vantaan Sanomat.

"Hätäkahvit" on monelle tuttu termi. Se on koodisana, jota yksinäinen, arkeen tukea kaipaava vanhempi voi pyytää apua. Hätäkahvittelulle on useita Facebook-ryhmiä.

Kokkolassa ja lähiseudulla toimiva Facebookin Mamma-ryhmä kehitti hätäkahvit-apukeinon lapsisurmien jälkimainingeissa. Apua saa nopeasti koodilla "hätäkahvit". Koodia voi käyttää silloin, kun tuntuu että seinät kaatuvat päälle, pitäisi päästä suihkuun, jääkaappi on tyhjä, jos lapset ovat kipeinä tai itse vain umpiväsynyt.

Lue lisää aiheesta täällä.

Enni Pastila vei idean vielä pidemmälle. Hän perusti Facebookiin Hätäkaljat-ryhmän, jota ei ole tarkoitettu vain pikkulasten vanhemmille: hätäkaljalla seuraa voi anoa kuka vain. Asiasta uutisoi Vantaan Sanomat.

Hätäkaljoista innostui moni. Ryhmässä on jo yli 4000 jäsentä, ja oluella käydessä on muodostunut myös ystävyyssuhteita.

Kritiikkiä ryhmä on saanut alkoholista: moni ihmettelee, miksi ystäviä hakiessa tarvitsee olla humalassa. Pastilan mukaan olutta ei ole pakko juoda: sen voi korvata teellä tai kahvilla.

kuvakaappausFacebookista

Helsingissä oli viime vuonna 154 000 yksinasuvaa. Hätäkaljojen ajatuksena oli nimenomaan yhdistää yksinäisiä.

Pikahaku Facebookissa kertoo, että idea on jo levinnyt.

– Eiväthän hätäkaljoittelijat ole heti todellisia ystäviä, mutta on tämä yksinäisille paljon parempi, kuin istua yksin kotona, hätäkalja-kutsuun vastannut Mikko sanoo.

Millaista on olla yksinäinen? 


Lue myös:

    Uusimmat