Vantaalainen Olli näyttää, miten tunnisti Europolin julkaiseman kuvan katon – vihjeiden avulla etsitään lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistynyttä, Europol kiitti työpanoksesta

Vantaalainen Olli selvitti Euroopan poliisiviraston mysteerin 4:23

Kerroimme aiemmin vantaalaisesta Olli Enteestä, joka selvitti netissä julkaistun epämääräisen kuvan perusteella tarkasti, missä päin maailmaa kuvassa näkyvä kohde sijaitsee. Enne näytti MTV Uutisille, miten hänen selvitystyönsä eteni.

Video: Olli Enne kertoo yksityiskohtaisesti, kuinka tunnistamistyö eteni. 

Enne oli törmännyt Euroopan poliisivirasto Europolin julkaisemiin kuviin, joiden avulla Europol yrittää päästä sellaisten rikosten jäljille, jotka liittyvät lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Europol oli pyytänyt yleisöltä vihjeitä kuvissa olevien paikkojen tunnistamiseksi. 

Enne päätti ryhtyä salapoliisihommiin, ja alkoi pala palalta selvittää, missä kuvassa oleva katto voisi sijaita.

Ammatista apua 

Enteen laskujen mukaan kohteen tunnistamiseen kului yhtensä noin parikymmentä tuntia. Suurimmaksi osaksi Enne kertoo selvitelleensä asiaa vapaa-ajalla.

– Jonkin verran tuli etsittyä myös toimistolla, kertoo yrittäjänä työskentelevä Enne. 

Enne on ammatiltaan arkkitehti ja uskookin työssä tarvittavasta kolmiulotteista hahmotuskyvystä olleen suurta apua myös tunnistamistyössä.

– Tiesin, että kohde sijaitsee jossain päin Aasia ja selvitin, että kohteen arkkitehtuuri muistuttaa eniten sellaista, jota on Kiinassa.

Europol kiitti avusta

Twitterissä Enne huomasi myös muiden selvittelevän Europolin kuvia ja keskustelevan tekemistään havainnoista. 

Kun Enne sai työnsä päätökseen, hän jakoi Twitterissä päätelmänsä.

– Ensinnäkin Twitterin kautta voi saada vinkkejä ja apua muilta etsijöiltä. Toivon myös, että voin esimerkilläni innostaa muita selvittämään vastaavanlaisia tapauksia.

Enne sai paljon kommentteja päivitykseensä. Myös Europol kiitti twiitillä Ennettä työpanoksesta ja kertoi, että Enteen antamat tiedot paikasta on lähetetty tutkijoille.  

– Tosi hienoahan se on, jos asia tällä ratkeaa.

Enne innostui selvitystyöstä niin paljon, että nyt hän yrittää tunnistaa jo toista Europolin julkaiseman kuvan kohdetta, joka sijaitsee tällä kertaa Euroopassa.

Ensimmäiset pohdintansa hän on jo ehtinyt julkaista Twitter-tilillään.

Lue myös:

    Uusimmat