Vaniljalla maustettu paneer-juusto

8 dl täysmaitoa
½ sitruunan mehu
½ vaniljatanko

Piirakkapohja:
100 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
1 keltuainen (noin 20 g)
135 g vehnäjauhoja (puolikarkeaa)
40 g mantelijauhetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

Täyte:
200g kivettömiä kirsikoita halkaistuna
1 kananmuna
1 dl täysmaitoa
3 rkl akaasiahunajaa

Aloita valmistamalla juusto. Kaada maito kattilaan ja rapsuta vaniljatangosta siemenet maitoon. Kiehauta maito. Lisää sitruunanmehu ja anna poreilla jatkuvasti sekoitellen kunnes maidosta irtoaa runsaasti heraa. Kaada kattilan sisältö tiheän siivilän päällä olevaan puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Taittele pyyhkeen reunat massan päälle ja aseta paino nyytin päälle (esimerkiksi pieni kattila, jossa on vettä). Anna massan valua tunnin verran.

Sillä aikaa, kun juusto valuu, valmista piirakkapohja. Punnitse vehnäjauhot ja mantelijauhe kulhoon. Lisää suola ja sokeri ja sekoita hyvin. Nypi voi joukkoon. Lisää keltuainen ja vaivaa kunnes taikinasta tulee kiinteää. Älä vaivaa liian kauan, ettei muodostu liikaa sitkoa. Kääri taikinapallo kelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Lämmitä sillä aikaa uuni 200 asteeseen. Ota taikina jääkaapista ja painele piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Vuokaa ei tarvitse voidella. Pistele taikinan pohja haarukalla ja pane uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.

Sillä välin, valmista täyte. Murusta paneer-juusto kulhoon ja sekoita joukkoon maito, kananmuna ja hunaja. Kun piirakkapohja on esipaistettu, ota se uunista ja anna hiukan jäähtyä. Aseta kirsikan puolikkaat pohjalle ja kaada täyte tasaisesti kirsikoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä noin 15-20 minuuttia tai kunnes täyte on juuri kiinteää ja kullanruskea.

Reseptin lähettäjä: Hanna Airaksinen

Lue myös:

    Uusimmat