Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vaniljalla maustettu paneer-juusto

Vaniljalla maustettu paneer
Vaniljalla maustettu paneer
Julkaistu 11.10.2007 12:32

8 dl täysmaitoa
½ sitruunan mehu
½ vaniljatanko

Piirakkapohja:
100 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
1 keltuainen (noin 20 g)
135 g vehnäjauhoja (puolikarkeaa)
40 g mantelijauhetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

Täyte:
200g kivettömiä kirsikoita halkaistuna
1 kananmuna
1 dl täysmaitoa
3 rkl akaasiahunajaa

Aloita valmistamalla juusto. Kaada maito kattilaan ja rapsuta vaniljatangosta siemenet maitoon. Kiehauta maito. Lisää sitruunanmehu ja anna poreilla jatkuvasti sekoitellen kunnes maidosta irtoaa runsaasti heraa. Kaada kattilan sisältö tiheän siivilän päällä olevaan puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Taittele pyyhkeen reunat massan päälle ja aseta paino nyytin päälle (esimerkiksi pieni kattila, jossa on vettä). Anna massan valua tunnin verran.

Sillä aikaa, kun juusto valuu, valmista piirakkapohja. Punnitse vehnäjauhot ja mantelijauhe kulhoon. Lisää suola ja sokeri ja sekoita hyvin. Nypi voi joukkoon. Lisää keltuainen ja vaivaa kunnes taikinasta tulee kiinteää. Älä vaivaa liian kauan, ettei muodostu liikaa sitkoa. Kääri taikinapallo kelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Lämmitä sillä aikaa uuni 200 asteeseen. Ota taikina jääkaapista ja painele piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Vuokaa ei tarvitse voidella. Pistele taikinan pohja haarukalla ja pane uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.

Sillä välin, valmista täyte. Murusta paneer-juusto kulhoon ja sekoita joukkoon maito, kananmuna ja hunaja. Kun piirakkapohja on esipaistettu, ota se uunista ja anna hiukan jäähtyä. Aseta kirsikan puolikkaat pohjalle ja kaada täyte tasaisesti kirsikoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä noin 15-20 minuuttia tai kunnes täyte on juuri kiinteää ja kullanruskea.

Reseptin lähettäjä: Hanna Airaksinen

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkunSorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossaMiksi jatkuvasti pissattaa? Urologi selittääViikkohoroskooppiMiten tukea kaveria, jolla on aina vaikeaa? "Uhrius on todellinen, iso ja kipeä asia"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • 11:26
    Suun terveys

    Sorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"

  • 08:22
    Ruoka

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa

  • 06:41
    Ihminen

    Miksi jatkuvasti pissattaa? Urologi selittää

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi