Mainos

Vanhempien suuri suru – toinen kaksospojista menehtyi viikon ikäisenä: "Katsoin, kun pikkupoikani puristi lujasti nyrkkiään"

Vanhemmat joutuivat katsomaan vierestä, kun toinen heidän kaksospojistaan hiipui pikkuhiljaa pois tästä maailmasta. 

Charmaine Winsorin kaksosvauvoille diagnosoitiin fetofetaalinen transfuusio-oireyhtymä raskausviikolla 25. Oireyhtymä tarkoittaa verenkiertohäiriötä sikiöiden välillä, jolloin toinen sikiöistä saa kohdussa enemmän verta kuin toinen.

Hätäsektion avulla molemmat pojat selvisivät hengissä, mutta kaikki ei päättynyt yhtä hyvin, kuin vanhemmat olisivat toivoneet. Vain kuusi päivää keisarinleikkauksen jälkeen toisen pojan munuaiset lakkasivat toimimasta, ja vanhemmat joutuivat tekemään raskaan päätöksen hänen elämänsä jatkumisen suhteen.

Tavalliselta tarkistuskäynniltä hätäsektioon

Sen piti olla tavallinen kontrollikäynti raskausviikolla 25, mutta se käänsi Charmaine Winsorin ja hänen miehensä elämän päälaelleen. Ultraäänitutkimuksesta selvisi, että kaikki ei ollut kohdallaan. Lapsilla todettiin fetofetaalinen transfuusio-oireyhtymä, joka tarkoitti sitä, että suurella todennäköisyydellä joko molemmat tai toinen lapsista tulisi menehtymään.

Lääkärit antoivat vanhemmille kaksi vaihtoehtoa; joko lapset leikattaisiin samana päivänä tai heidän annettaisiin kasvaa kohdussa. Lääkärit suosittelivat leikkausta, sillä heidän mukaansa lapset saattaisivat kuolla hyvinkin pian, jopa muutaman tunnin kuluessa. 

– He sanoivat, että oli vain 10–20 prosentin mahdollisuus, että he selviäisivät synnytyksestä, Winsor kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Päätöksen jälkeen lääkärit antoivat vanhemmille kymmenen minuuttia aikaa järjestää lapsenvahti pariskunnan vanhemmille lapsille ja soittaa perheenjäsenille, ennen kuin Winsor vietäisiin hätäsektioon. Kuin ihmeen kaupalla molemmat pojat, Connor ja Levin, selvisivät synnytyksestä elossa ja ryhtyivät hengittämään itsenäisesti.

Vanhemmat joutuivat tekemään raskaan päätöksen

Poikien kuudentena elinpäivänä Connorin elämä alkoi kuitenkin suistua raiteiltaan. Lapsi oli menettänyt kohdussa niin paljon verta ja happea, että hänen munuaisensa olivat sammumassa. Tämä sai nesteen kertymään hänen elimistöönsä ja paisumaan kuin ilmapallon. Vanhemmat eivät voineet tehdä muuta kuin seurata sivusta, kun heidän pieni poikansa katosi pikkuhiljaa tästä maailmasta.

– Katsoin, kun pikkupoikani puristi lujasti nyrkkiään ja hänen kasvonsa kääntyivät ylöspäin kivusta joka 30 sekunnin välein, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sairaalassa lääkärit lähettivät väsyneen äidin kotiin, ja kun hän aamulla palasi sairaalalle hän tiesi, että taistelu olisi pian ohitse. Sairaalaan päästyään Connor oli kytketty elintoimintoja ylläpitävään koneeseen, ja myös Levin kunto oli huonontunut. Vanhemmat uskoivat Levin tiedostavan, että hänen kaksoisveljellään ei ollut kaikki kunnossa.

Lääkärit selittivät pojan vakavan tilanteen, ja vanhemmat joutuivat tekemään raskaan päätöksen sammuttaessaan elintoimintoja ylläpitävän koneen. He saivat hetken aikaa hyvästellä ja pitää viimeisen kerran lasta sylissään.

Toisin kuin lääkärit ennustivat, kaksosveli Levi ryhtyi kuitenkin vahvistumaan päivä päivältä. Poika on nyt 13 kuukautta vanha ja voi hyvin, vaikka hänen kehityksensä on hieman viivästynyt ennenaikaisen synnytyksen vuoksi. Vaikka Winsorin perhe on nyt onnellinen, se ei tule koskaan unohtamaan Connoria, joka sai elää heidän luonaan seitsemän päivän ajan.  

Eilen 17. marraskuuta vietettiin kansainvälistä keskoslasten päivää.

***


Lähteet: Dailymail, WBNews 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.