Vanhemmat syyttävät hittipeliä poikiensa peliriippuvuudesta: "Lapset ovat erityisen alttiita tällaiselle manipuloinnille"

7:14
Miksi Fortnite on niin suosittu? Katso yllä oleva video.

Kanadalaisvanhemmat syyttävät Epic Games Inc.-pelifirmaa siitä, että he ovat tahallaan tehneet Fortnite-pelistä yhtä koukuttavan kuin kokaiini. 

Kanadassa kahden lapsen vanhemmat syyttävät pelifirma Epic Gamesia ja yrityksen kanadalaista tytäryhtiötä siitä, että heidän 10- ja 15-vuotiaille pojilleen on syntynyt vakava Fortnite-peliriippuvuus.

Vanhempien mukaan pelikehittäjät ovat tietoisesti käyttäneet pelin luomisessa apuna psykologeja ja tilastotieteilijöitä, jotta "pelistä tulisi niin koukuttava kuin mahdollista". Vanhemmat ovat nostaneet syytteet erikseen.

"Vaikuttaa vakavalla tavalla pelaajien elämään"

Montrealilainen lakifirma on vienyt asian käsiteltäväksi Quebeqin ylioikeuteen. Syyte odottaa vielä hyväksyntää oikeuskäsittelyä varten.

Syytteessä todetaan muun muassa seuraavaa: "Fortnite-peliriippuvuus vaikuttaa vakavalla tavalla pelaajien elämään. Monet, joille ongelma on kehittynyt, eivät syö, käy suihkussa tai huolehdi sosiaalisista suhteistaan." 

Syytteen mukaan Kanadassa on perustettu erityisiä vieroitushoitokeskuksia Fortnite-riippuvuudesta kärsiville. 

Syytteessä huomautettiin myös, että viime vuonna maailman terveysjärjestö WHO totesi tietokonepeliriippuvuuden olevan sairaus.

Vertasivat rahapeliautomaatteihin

Fortnite-peliä voi pelata ilmaiseksi, mutta pelaajien pitää ostaa virtuaalivaluuttaa, jotta he voivat ostaa pelihahmoilleen tavaroita.

Syytteen mukaan Fortnite toimii samalla logiikalla kuin rahapeliautomaatit, jotta varmistetaan, että pelaaja koukuttuu.

"Lapset ovat erityisen alttiita tällaiselle manipuloinnille, koska heidän itsekontrollinsa ei ole vielä kehittynyt".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja