Vanhemmat käyttävät vuodessa neljä vuorokautta saadakseen jälkikasvunsa autoon

10:41
Näin käytät turvakaukaloa oikein ja varmistat lapsesi turvallisuuden.

Seatin selvityksen mukaan brittivanhemmat käyttävät melkoisesti aikaa lastensa saamiseen autoon.

Useimmat vanhemmat tietänevät, ettei omaa jälkikasvuaan ole aina helppo saada lastattua autoon.

Siinä vaiheessa, kun kiukuttelevalle tai muuten vain kovatahtoiselle lapselle on saatu ulkovaatteet päälle, saattaa aikaa kulua yllättävänkin paljon ennen kuin matka kohti päiväkotia saattaa alkaa.

Oli kyse sitten viime hetken vessareissuista tai siitä, mikä leluista pääsee tällä kertaa kyytiin, voivat lapset tehdä kotoa lähtemisestä jopa pelottavan ajatuksen.

Espanjalaisen Seatin tekemän selvityksen mukaan brittiläiset isät ja äidit käyttävät vuosittain keskimäärin 96 tuntia – siis neljä kokonaista vuorokautta – pelkästään siihen, että lapset saadaan autoon.

Monille tämä arkirutiini on syynä myös töistä myöhästymiseen. Joka kolmas brittivanhempi kertoo myöhästyvänsä töistä kyseisestä syystä vähintään kerran viikossa – ja keskimäärin noin 11 minuuttia.

Vanhempien mielestä kaikkein vaikeinta on 2–3-vuotiaiden taaperoiden saaminen autoon. Keskimäärin operaatiossa kestää 20 minuuttia.

Millainen turvaistuin lapselle kannattaa hankkia?

Ennen istuimen hankintaa on syytä tutustua turvaistuintesteihin. Aina ei ole välttämätöntä hankkia testivoittajaistuinta, vaan valinnan voi tehdä myös erinomaiseen tai hyvään testitulokseen yltäneistä istuimista.

– Testeissä välttävän tai heikon arvosanan saaneet istuimet sen sijaan unohtaisin, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoi toukokuussa.

Kaikki Suomessa myytävät turvaistuimet ovat E-hyväksyttyjä, eli ne täyttävät vähimmäisvaatimukset, jotka EU-alueelle on säädetty.

Lähde: Seat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja