Neljä turvaistuinta reputti laajassa testissä – älä osta ainakaan näitä

Näin turvatyynyillä varustettu turvaistuin toimii kolarissa 0:10
Näin turvatyynyillä varustettu turvaistuin toimii kolarissa.

Neljä lasten turvaistuinta sai laajassa eurooppalaisessa testissä heikon arvosanan. Tulos selviää Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen toteuttamasta turvaistuinten ja -kaukaloiden testistä. 

Erinomaisia arvioita annettiin kaksi. Ne menivät erimerkkisille istuimille, jotka ovat rakenteeltaan samanlaiset. Hyvä arvosana annettiin 28 kertaa ja tyydyttävä neljä kertaa. Lisäksi osa istuimista sai välttävän arvosanan.

Reputtaneissa istuimissa oli erilaisia ongelmia: Kaksi hajosi etutörmäystestissä. Yhden istuimen turvavyö tuotti liian suuren kuormituksen koenuken vatsaan ja sen kiinnittäminen oli niin vaikeaa, että väärinasentamisen riski oli suuri. Yksi istuin reputti kemikaalikuormatestin. Jos istuin saa kemikaalikuormituksessa heikon arvosanan, se reputtaa testin, vaikka sillä olisi muutoin hyvät ominaisuudet.

Välttävät arvosanat aiheutuivat muun muassa siitä, että valjaiden kiinnitysremmi repesi törmäystestissä irti turvakaukalosta tai siitä, että istuin oli mahdollista asentaa väärin.

Turvaistuintestissä reputtaneet istuimet ovat Babystyle Oyster Carapace Infant ja Chicco Oasys i-Size, jotka oli kiinnitetty Duofix i-Size -telakkaan sekä Giordany Galaxy 012 ja Maxi-Cosi TobiFix.

Lue myös:

    Uusimmat