Valtteri Bottas yllättyi aika-ajosta – uskoo tietävänsä syyn epäonnistumiselle

Vasta kuudenneksi Abu Dhabin F1-kisassa jäänyt Valtteri Bottas uskoo, että autoon kisaa ajatellen tehdyt säätötyöt ja lauantaille vaihdettu moottori söivät ratkaisevat kymmenykset.

Bottas oli vielä aika-ajon alkuvaiheessa hyvin tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin kintereillä, mutta ratkaisuosiossa hän hävisi peräti 0,7 sekuntia Verstappenin paaluajalle.

Hamilton lähtee sunnuntain kisaan kakkospaikalta, mutta Bottas putosi kuudenneksi, kun eteen rynnivät vielä McLarenin Lando Norris, Red Bullin Sergio Perez ja Ferrarin Carlos Sainz.

– Itse asiassa kierros oli ihan hyvä. Yllätyin siinä, että aika-ajon aikana löytyi oikeastaan sellainen kierrosaika, joka oli hyvä, mutta sitten kun rata parani, ei pystynyt parantaa yhtään aikaa.

– Uskon, että säädöissä sääsin vähän liikaa kisaa varten vähän liian pehmeän auton. Silloin, kun tulee enemmän pitoa, ei pystynyt enää hyötymään siitä, Bottas kommentoi C Morelle.

Mercedes kertoi ennen aika-ajoa C Morelle, että Bottakselle oli vaihdettu rutiininomaisesti lauantaille varsinainen kisamoottori, mutta tässä jo aiemmin käytetyssä voimayksikössä on kaikesta päätellen jouduttu uhraamaan suorituskykyä luotettavuuden ehdoilla.

– Eiliseen verrattuna jouduimme vaihtamaan tälle päivälle vähän vanhemman moottorin, niin siitä tuli pari kolme kymppää takkiin eilisestä. Se olisi aika paljon jeesannut tuossa tiukassa aika-ajossa, Bottas myönsi.

Red Bull näyttää joka tapauksessa vahvalta. Verstappen löi Hamiltonin reilulla kolmella kymmenyksellä ja lähtee sunnuntain ratkaisukisaan paalupaikalta. Kaksikko on ennen viimeistä lähtöä MM-pisteissä kutkuttavasti tasoissa.

Bottas myöntää yllättyneensä Red Bullin vauhdista.

– Minun mielestäni heillä on vähän vähemmän downforcea, mutta silti he ovat hyviä mutkissa. En tiedä. Kai heidän autonsa sopii hyvin tälle radalle tai sitten he ovat keksineet jotain uutta, mutta vaikea sanoa.

– Täytyy sanoa, että Q3:ssa heidän vauhtinsa yllätti kyllä.

Lue myös:

    Uusimmat