Max Verstappen murskaavasti paalulle, teki virheen kisaa ajatellen – Bottaksen ja Räikkösen viimeinen aika-ajo päättyi pettymykseen

Red Bullin Max Verstappen lähtee paalupaikalta F1-mestaruuden ratkaisevaan Abu Dhabin osakilpailuun. Hollantilainen löi aika-ajoissa murskaavalla erolla Mercedeksen Lewis Hamiltonin. Kuudenneksi jääneelle Valtteri Bottakselle päivä oli iso pettymys.

Verstappenin nopein kierros 1.22,109 jätti Hamiltonin taakse kolmen kymmenyksen erolla. Tasoissa MM-pisteissä oleva kaksikko lähtee sunnuntain kisaan vierekkäin eturivistä.

Valtteri Bottaksen viimeinen aika-ajo Mercedeksellä päättyi pettymykseen. Hän ei onnistunut parantamaan aikaansa ja jäi lopulta kuudenneksi, kun McLarenin Lando Norris vei kolmannen, Red Bullin Sergio Perez neljännen ja Ferrarin Carlos Sainz viidennen sijan.

Verstappenille sattui toisessa aika-ajon osiossa iso virhe, kun hän lukkojarrutuksen seurauksena sai pahan kuluman vasempaan eturenkaaseensa. Kyseessä olivat keskikovat kumit, joilla kärkikuskien oli tarkoitus lähteä kisaan.

Verstappenilla ei ollut varastossa enää uusia mediumrenkaita, joten hänen oli pakko parantaa aikaansa pehmeillä renkailla. Näin ollen hän joutuu lähtemään sunnuntain kisaan niillä, kun taas Hamilton pystyy ajamaan keskikovilla pidemmän jakson kisan alkuun ennen varikkokäyntiään.

Kimi Räikkösen F1-uran viimeinen aika-ajo päättyi lyhyeen. Alfa Romeo -kuski oli juuri tulossa tekemään kierrostaan, kun Haas-tallin Mick Schumacherin ratkaisema muovinen tolppa jäi radalle ja aiheutti hetkeksi punaiset liput.

Räikkönen ehti vielä tekemään yhden nopean kierroksen, mutta ei pystynyt parantamaan aikaansa. Hän putosi sijalla 18 Haasin ja Williamsin kuskien tavoin toisesta osiosta tallikaveri Antonio Giovinazzin mentyä jatkoon 14:ntenä. Räikkösen erotti jatkopaikasta yli puoli sekuntia.

Abu Dhabin GP:n aika-ajojen tulokset: