Valtteri Bottas vakuuttui huippulupaavasta suomalaisesta NHL-hyökkääjästä – kutsui erityisvieraaksi viikonlopun F1-kisaan

F1-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Kanadassa, Montrealin radalla. Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen mukaan Montrealin näyttämö on yksi hänen suosikeista. Yksi tekijä liittyy myös koko kaupunkiin ja sen vahvaan toisen lajin asemaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Montreal on tullut tutuksi erittäin vahvana kiekkokaupunkina. Montreal Canadiens on jääkiekkoliiga NHL:n legendaarisin seura, majesteettisella historiallaan.

Mercedeksen suomalaiskuski Bottas on omien sanojensa mukaan iso Canadiens-fani. Bottas seurasi viime kaudella tarkasti Canadiensin suomalaispelaajien (Joel Armia, Artturi Lehkonen, Jesperi Kotkaniemi ja Antti Niemi) otteita.

Nelikosta Bottas nostaa esille Kotkaniemen, joka murtautui Canadiensin kokoonpanoon 18-vuotiaana.

– Olin todella vakuuttunut hänen suorituksistaan. Hän on edelleen hyvin nuori kaveri ja oli upeaa nähdä hänen otteita. Tuollaisissa tilanteissa on paljon paineita, kun hyppäät legendaarisen seuran paidassa jäälle ja kaikki odottavat sinulta heti tulosta, Bottas mietti Canadiensin verkkosivuilla.

Canadiens varasi Kotkaniemen viime kesän NHL:n varaustilaisuudessa kolmannella vuorolla. Kotkaniemi nakutti ensimmäisellä kaudellaan Canadiensin paidassa 79 runkosarjaottelussa tehot 11+23=34.

Bottas päätti huomioida nuoren suomalaishyökkääjän erikoiseleellä.

– Hän on minun vieraanani viikonlopun kisassa. On hauska päästä kuulemaan hänen ajatuksia viime kaudesta ja puhua siitä, miten hän näkee tulevaisuuden. On aina hauska kuulla muiden lajien kuvioista, Bottas totesi.

Kotkaniemi itse on äärimmäisen innostunut mahdollisuudesta, jossa hän pääsee tapaamaan Bottaksen.

– Hän on yksi isoimmista urheilunimistä Suomessa. En malta odottaa. Suomi on kuitenkin pieni maa ja on hyvä kuulla vähän muiden urheilijoiden ajatuksia ja olla yhteydessä. Kimi (Räikkönen) ja Valtteri ovat niitä kavereita, joita suomalaiset seuraavat. He ovat sankareita, Kotkaniemi totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat