Valtteri Bottas paljasti Viaplaylle ongelmansa: "Se ei helpottanut yhtään asiaa"

Tulosruutu teki selkoa lauantaina ajetun Itävallan F1-sprintin tapahtumista.

Alfa Romeon Valtteri Bottas paljasti Viaplaylle kärsineensä Itävallan F1-sprintissä turbo-ongelmasta.

Bottas lähti sprinttiin 12. ruudusta ja nousi ensimmäisellä kierroksella yhdeksänneksi. Suomalainen putosi kuitenkin sittemmin yhdellä pykälällä ja oli oli maalissa kymmenes.

– Jotenkin tuntui, että alussa ei oikein ollut vauhtia. Varsinkaan suorilla meillä ei ole vauhtia. Meillä oli itse asiassa turbon kanssa jokin ongelma. Kone pätki mutkien ulostuloissa. Se ei helpottanut yhtään asiaa, Bottas kertoi Viaplaylle.

Suomalainen hiillosti sprintin loppuvaiheilla Haasin Mick Schumacheria, mutta ei onnistunut puristamaan yhdeksänneksi sijoittuneesta saksalaisesta ohi.

– Vaikka oli ongelmia koko sprinttikisan, lopussa vauhti oli minusta parempaa mitä Haasilla. Saatiin heitä lopussa kiinni. Se antaa uskoa huomiselle. Meidän auton vauhdin pitäisi olla top-kympissä.

Bottas uskoo, että olisi voinut muutamalla lisäkierroksella yltää jopa pistesijalle. Sprintissä pinnoja saavat kahdeksan parasta kuskia.

– Muutama kierros lisää, niin olisi ehkä voinut pisteen saada, mutta turha jossitella. Huomenna on kuitenkin enemmän aikaa.

"Kyllä pisteet ovat mahdollisia"

Helpolla pisteet eivät ole Alfa-kuskille tulossa.

– Kyllä pisteet ovat mahdollisia. Se on hyvä tavoite. Top-kymppiin, ja tietenkin mitä lähemmäs top-viittä, sen parempi, Bottas sanoi luottavaisesti.

Sprintin kärkikolmikon muodostivat aika-ajojen mukaisessa järjestyksessä Red Bullin Max Verstappen ja Ferrarin Charles Leclerc sekä Carlos Sainz.

Lue myös:

    Uusimmat