Valtteri Bottas paljasti syyn heikkoon lähtöönsä – "Ei ole ikinä käynyt aikaisemmin"

Paluupaikalta Espanjan osakilpailuun startannut Valtteri Bottas menetti kärkisijansa heti lähdössä tallitoverilleen Lewis Hamiltonille. Syy heikkoon lähtöön löytyi autosta.

Bottas joutui ahtaalle jo heti lähtösuoralla, kun Hamilton ja Ferrarin Sebastian Vettel nousivat suomalaisen rinnalle. Hamilton onnistui kuittaamaan suomalaisen, mutta Vettel jäi niukasti Bottaksen taakse. Syy kehnoon starttiin löytyi autosta.

– Kytkimessä oli jotain vikaa lähdössä. Ei ole ikinä käynyt tuommoista aikaisemmin. Kytkin täristi lähdössä, sen takia se ei lähtenyt kunnolla liikkeelle. Täytyy selvittää, mikä vika siinä oli. Siihen lähtöön se oikeastaan meni se kisa, Bottas harmittelee.

Mercedes nappasi jo viidennen perättäisen kaksoisvoiton nimiinsä. Hamilton nousi voittonsa myötä takaisin MM-kärkeen ohi Bottaksen. Bottas muisti harmituksen keskellä kiittää myös tiimiään hyvästä työstä.

– Tiimin kannalta tämä on uskomatonta, viides kaksoisvoitto putkeen. Sain hyviä pisteitä, ja jokainen piste merkitsee tällä kaudella.

F1-sirkus siirtyy kahden viikon päästä Monacoon, jossa ajetaan kauden kuudes osakilpailu. Bottas lähtee jahtaamaan kauden kolmatta voittoaan, mutta intoa korkeimmalle korokkeelle olisi ollut jo Barcelonassa.

– Tietenkin lähdetään hakemaan sieltä voittoa. Tuntui, että tänä viikonloppuna olisin sen ansainnut, mutta koetetaan siellä, Bottas sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat