Valtteri Bottas otti komennon Imolassa: "Emme vieläkään kuvittele, että meillä olisi nopein auto"

1:32
Max Verstappenin Red Bullista kuului ikävä napsahdus pian toisten harjoitusten alkamisen jälkeen.

Nopeimman kierrosajan sekä perjantain aamu- että iltapäiväharjoituksissa Italian Imolassa ajanut Valtteri Bottas oli varsin tyytyväinen muutoksiin, joita Mercedes oli onnistunut tekemään F1-autoonsa kauden kahden ensimmäisen kisaviikonlopun välillä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas paiskoi Bahrainin ja Imolan välisen reilun kahden viikon tauon aikana hurjasti töitä Mercedeksen simulaattorissa Brackleyn tehtaalla Britanniassa.

Hän kuitenkin totesi torstaina Imolan varikolle saapuessaan, että pelkästään radan luonne tulee varmasti vaikuttamaan Mercedeksen ajettavuuteen. Näin myös kävi. Pito oli varsin hyvä, vaikka asfaltti oli vielä melko pölyinen.

– Olemme saaneet auton vähän rauhallisemmaksi ja helpommaksi ajaa, ja sitä kautta nopeammaksi, Bottas iloitsi perjantain harjoitusten jälkeen.

– Totta puhuen auto on ollut tämän viikonlopun alussa Bahrainiin verrattuna parempi, mutta kuten sanoin eilen, rata on erilainen myös pitonsa puolesta.

– Ainakin viikonloppu alkoi hyvin, eikä auto tosiaan ollut kaukana optimista säädöiltään. Vielä on pientä viilattavaa, mutta kaikkiaan olen paljon tyytyväisempi auton balanssiin kuin viime kisassa, hän jatkoi.

3:11
Valtteri Bottas tiivisti päivän annin haastattelupisteellä.

Myös Red Bullin kakkostiimissä AlphaTaurilla ajava Pierre Gasly säväytti yltämättä alle kahdeksan sadasosan sisään Mercedesten vauhdista. Tämä antaa osviittaa siitä, että vaikeuksia perjantaina kokeneiden Max Verstappenin ja Sergio Perezin vauhti Red Bullilla saattaa olla erittäin vahvaa, kun tositoimet alkavat lauantain aika-ajoissa.

– Koko keskikasti ja kärki näyttää nyt todella tasaisilta. Emme varmasti ole nähneet vielä parasta Red Bullilta, mutta ei siitä ole epäilystäkään, etteivätkö he olisi nopeita. Ja me emme vieläkään kuvittele, että meillä olisi nopein auto. Se täytyy todistaa lauantaina, Bottas ennakoi.

Ferrarin Carlos Sainz oli tuloslistalla neljäs. Hänenkin eronsa Bottakseen oli alle 0,3 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja