Valtteri Bottas näkee aivan uutta paloa Mercedes-väen silmissä: "Me olemme nyt metsästäjiä"

3:03
Valtteri Bottas uhkui taistelutahtoa F1-kauden toisen osakilpailun alla Italian Imolassa.

Valtteri Bottas kävi F1-kauden alun kisojen välisen kahden viikon tauon aikana muun muassa ajamassa Mercedekselle simulaattoritestejä. Suomalaiskuski näkee tallin väessä aivan uudenlaista innostusta, kun Red Bull on sysännyt kuusinkertaiset mestarit takaa-ajajiksi.

Kausi alkoi Bahrainissa Lewis Hamiltonin voitolla, mutta Mercedeksellä tunnustettiin Red Bullin Max Verstappenin kaatuneen osittain onnella ja osittain täysin nappiin menneen taktiikan avulla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: harjoitukset klo 11.55 ja 15.25.
La: harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kolmostilalla vuoden avanneelle Bottaksellakaan ei ole jäänyt epäselväksi, että nyt haaste on aivan uudenlainen.

– Näimme jo kaudenalustesteissä, että olemme Red Bullia perässä, ja ensimmäinen kisa vahvisti sen, Bottas kommentoi Italian Imolassa ennen kauden toista kisaviikonloppua.

– En tunne juurikaan painetta, vaan innostusta ja motivaatiota. Me olemme nyt metsästäjiä, emme metsästettäviä. Voin nähdä motivaation tiiminjäsenten silmissä.

– Tiimi on tosi motivoitunut, samoin minä, ja olemme tosi nälkäisiä voittamaan. Koetetaan saada palikat kohdilleen tänä viikonloppuna, Bottas sanoi.

Imola antaa täyden kuvan suhteesta Red Bulliin

Bottas odottaa Imolasta todellista näytettä siitä, missä tallien keskinäisessä kamppailussa mennään. Bahrainissa uuden auton peräpään pito tuntui heikolta, mutta tähän saattoi vaikuttaa myös Sakhirin radan armoton asfaltti. Imolassa pidon pitäisi olla huomattavasti parempi.

Mercedes on Bottaksen mukaan paiskinut hartiavoimin töitä ollakseen valmiimpia iskemään Red Bullin kimppuun kauden toisessa kisassa.

– Olemme koettaneet löytää suorituskykyä, ja kävin tehtaallakin simulaattorissa. Useita palavereita käyty, ja on tässä jotain uusia osiakin saatu autoon tähän viikonloppuun, joten katsotaan, miten ne toimivat, Bottas arvuutteli.

– Tämä on kuitenkin täysin erilainen rata kuin Bahrain. Tulemme näkemään tänä viikonloppuna, että missä mennään Red Bulliin nähden.

– Olemme nähneet aiempina vuosina, että jotkut radat voivat todella sopia joillekin autoille, ja joillekin ei. Toivottavasti Bahrain oli sellainen, joka ei sopinut meille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja