Valtteri Bottas oli ylivoimainen Barcelonan testeissä – Mercedeksen suomalaiselta viileä kommentti: "Oli hyvä testipäivä"

Valtteri Bottas hinkkasi parhaalla vauhdilla Barcelonan moottorirataa Formula 1:n ensimmäisenä testipäivänä. Bottas hurautti tiistaina vikkelimmän kierroksensa ajassa 1.15,511, jolla hän oli ylivoimaisesti päivän nopein.

Yli sata kierrosta ajanut Bottas oli jo aamupäivällä ajajajoukon ketterin ja paransi vielä vauhtiaan iltapäivällä. Ferrarin monacolaiskuljettaja Charles Leclerc oli toiseksi nopein, mutta peräti 1,7 sekuntia Bottasta hitaampana. Kimi Räikkönen ei testeissä ajanut.

– Oli hyvä testipäivä. Tuli paljon kierroksia ja saimme paljon uutta tietoa, Bottas totesi Mercedeksen tiedotteessa.

– Ajoimme viikonvaihteen kilpailussa samanlaisissa oloissa ja saatoimme nyt kokeilla eri säätöasetuksia vaihtuvissa lämpötiloissa.

Daniil Kvijat ajoi Toro Rossolla kolmanneksi parhaan kierrosajan ennen Renault-tallin Nico Hülkenbergiä ja Red Bullin Pierre Gaslya.

Sebastian Vettel huristeli Ferrarilla rengastestejä Pirellille, ja hänen paras aikansa oli vasta kahdeksanneksi nopein.

Britti Callum Ilott pääsi ensi kertaa Formula 1 -auton rattiin, mutta urakka Alfa Romeolla päättyi kolariin 40 kierroksen jälkeen. Kuljettaja selvisi vammoitta, mutta auto romuttui perusteellisesti.

Testit Barcelonan radalla jatkuvat keskiviikkona. 

Lue myös:

    Uusimmat