Valtteri Bottas otti kantaa klassiseen kysymykseen – pitääkö olla huolissaan?

Mercedeksen Valtteri Bottas lähti sunnuntaina Espanjan GP:seen paalupaikalta. Heti lähdössä Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton ohitti suomalaiskuskin, ajaen lopulta kisan loppuun. Bottas ei lopulta pystynyt vastaamaan Hamiltonin vauhtiin, vaikka hän sai uuden mahdollisuuden kisan loppuvaiheilla.

Bottas jäi pahimmillaan yli kymmenen sekunnin päähän Hamiltonista kisan aikana. Lopussa ero kapeni, kun radalle tuli turva-auto.

Silti, kisa jätti kysymysmerkkejä ilmoille.

Erityisesti siitä, että pitääkö Mercedeksen kuskien välisestä erosta olla huolissaan?

Ei Bottaksen mielestä.

– Jos rehellisiä ollaan, niin en tuntenut, että kisavauhdissa oli mitään eroa. Se on se, miten itse tunnen, Bottas totesi Racefansin mukaan.

– Tiedän kuitenkin sen, että mistä puhutaan, kun olet kärjessä ja pystyt kontrolloimaan tilannetta. Silloin pystyy säästämään renkaita juuri niin kuin haluat – puhtaassa ilmassa. Tämän tyyppisillä radoilla, mikä tämäkin Barcelona on – sillä tehdään selvä ero. Vaikka olisit neljän sekunnin päässä, niin silti mutkissa auto liukuu enemmän. Ja sitä ei tarvita paljon, niin renkaat ovat loppu paljon aiemmin.

– Joten en ole huolissani yhtään kisavauhdistani. Iso juttu oli se, että kuka on ykkösenä ensimmäisten mutkien jälkeen, Bottas kävi läpi.

Bottaksen mukaan Kiinan GP:ssä hän tunsi paljon enemmän siltä, että hän mokasi itse.

– Siellä tuntui siltä, että olisin voinut tehdä jotain eri tavalla. Täällä... en olisi voinut tehdä mitään eri tavalla, Bottas sanoi.

Heti kisan jälkeen Bottas puhui kytkinviasta, joka haittaisi hänen lähtöä. Tämä oli lopulta merkittävässä asemassa koko kisan lopputuloksen kannalta.

Voittoon ajanut Hamilton johtaa nyt MM-sarjaa 112 pisteen voimin. Bottaksella pisteitä on 105. 

Lue myös:

    Uusimmat