Harkitsiko Valtteri Bottas aidosti lopettamista? Toto Wolff otti kantaa suomalaisen F1-kuskin kohauttaneeseen väitteeseen

1:29
Valtteri Bottas sai Venäjän GP:ssä 2018 määräyksen päästää Lewis Hamilton ohitseen.

Valtteri Bottas nousi otsikoihin uuden F1-kauden alla, kun Netflixin Drive to Survive -ohjelmassa palattiin vuoden 2018 Venäjän GP:n tapahtumiin. Bottas paljasti, että hän harkitsi jopa lopettamista kuohuttaneen tallimääräyksen jäljiltä. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff epäilee, ettei Bottas aidosti ajatellut radikaalia ratkaisua.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: harjoitukset klo 11.55 ja 15.25.
La: harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Koko aihe tuli esille, kun Netflixin dokumentissa pureuduttiin Bottakseen. Mercedeksen suomalaiskuski nosti esille vuoden 2018 Venäjän GP:n.

– Se oli aika rankka kisa. Sitä oli vaikea hyväksyä. Olin melko vihainen, Bottas kommentoi.

– Rehellisesti sanottuna ajattelin, että miksi teen tätä. Ajattelin jopa lopettamista, periksi antamista. Sanoin heti kisan jälkeen, etten tee sitä uudelleen.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo, ettei Bottas aidosti harkinnut F1-uransa lopettamista, vaikka Wolff tunnustaa, että suomalaiskuski joutui kyseisen kilpailun jäljiltä ”vaikeaan asemaan”.

Bottas johti Venäjän kisaa, kunnes Mercedes käski hänet sivuun tallikaverin Lewis Hamiltonin edeltä. Hamilton kävi tuolloin MM-taistoa Ferrarin Sebastian Vetteliä vastaan.

– Hän oli tietenkin poissa tolaltaan. Ymmärrän täysin sen. En kuitenkaan usko, että hän aidosti mietti lopettamista, Mercedes-pomo Wolff sanoo jälkikäteen Autosportille.

– Hänessä on kuitenkin niin paljon kilpailijan verta. Mutta voin kuvitella, mitä hän mietti tunteikkaan kisan jälkeen. Sitä ei heti vielä välttämättä hahmota kokonaiskuvaa, Wolff jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja