Valtteri Bottas kertoo välttelevänsä politiikkaa, mutta tukee Lewis Hamiltonin ponnisteluita: "En pidä siitä, että ihmiset ovat rasisteja"

Lewis Hamiltonin F1-sarjassa voimakkaasti esiin nostama rasismin vastustaminen näkyy tällä kaudella muun muassa Mercedeksen auton mustana värityksenä. Valtteri Bottas on tallikaverinsa tukena, vaikkei itse ryhtyisi mielenilmauksiin kisojen yhteydessä.

Bottas on yksi kuljettajista, jotka ovat F1-kauden avauskisoissa polvistuneet ennen kisajärjestäjän kansallislaulua osoittaakseen tukensa rasismin vastaiselle kampanjalle.

Läheskään kaikki kuskit eivät kuitenkaan ole yhtyneet Hamiltonin protestiin, mikä on ollut kuusinkertaiselle maailmanmestarille vaikea ymmärtää. Varsinkin brittimedia on seurannut tarkkaan kuljettajien kannanottoja.

– Lewis ajaa asiaa tosissaan eteenpäin, minkä minä ymmärrän. Tiiminä me tuemme häntä. Tämä on tärkeä asia ja iso juttu maailmassa, Bottas kommentoi osallistumistaan polvistumiseen Unkarin GP:n jälkeen.

Hän ei silti lähtisi itse protestoimaan F1-kisoissa tärkeiksikään näkemiensä asioiden puolesta.

– En vain henkilökohtaisesti pidä politiikasta. Olen kilpakuljettaja. Tuen silti mielelläni, koska olen antirasisti. En pidä siitä, että ihmiset ovat rasisteja. Se ei ole oikein, joten totta kai minun pitää tukea, Bottas selvensi kantaansa.

– Olen silti samaan aikaan kuski, joka rakastaa ajamista, mutta meillä kaikilla voi olla suuri vaikutus, joten on mukava käyttää sitä.

Hamilton vaatii Grosjeanilta ja Vetteliltä kannanottoa

Bottas totesi samassa yhteydessä, ettei Unkarin kansallislaulun alle suunniteltu polvistuminen mennyt täysin putkeen. Mielenilmaus tapahtui hätäisesti eivätkä kaikki kuskit olleet edes ehtineet paikalle ennen kuin kansallislaulu lähti yhtäkkiä soimaan, jolloin harvat polvistumaan ehtineet kuskit nousivat ylös.

Taustalla oli Bottaksen mukaan kuskien etujärjestön GPDA:n heikko kommunikointi asiasta. Hamilton syytti nykyistä puheenjohtajaa Romain Grosjeania siitä, ettei tämä näe asian tärkeyttä.

– Hän on yksi niistä, jotka ajattelevat, että se tehtiin kerran eikä meidän tarvitse sen enempää tehdä, Hamilton tuhahti.

Samalla Hamilton kertoi yrittäneensä selittää asiaa Grosjeanin lisäksi toiselle puheenjohtajalle, Ferrarin Sebastian Vettelille, joka ei myöskään ottanut asiaan mitään kanta kuskien kokouksessa.

Vettelin mukaan asiaan yritetään saada selkeämmät lähtökohdat seuraavaan kisaan Britannian Silverstonessa.

– Tämänpäiväinen oli sanalla sanoen vähän kiirehdittyä. On varmaan totta, että meidän pitää jatkossa puhua keskenämme vähän paremmin, joten toivottavasti voimme saada sen kuntoon seuraavaan kisaan, Vettel totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat