Valtteri Bottas kertoo lyöneensä Lewis Hamiltonin tämän antamilla neuvoilla – "Olin vähän ymmälläni"

Valtteri Bottas kertoo Mercedeksen tehneen tiukkaa yhteistyötä varikkopilttuiden kesken löytääkseen ihanteelliset säädöt Itävallan F1-viikonloppuun. Lewis Hamiltonin puolelta tuli ratkaisevaa apua.

Bottas onnistui voittamaan tallikaverinsa Hamiltonin lauantaina Steiermarkin GP:n aika-ajoissa. Paalupaikan vei kuitenkin Red Bullin Max Verstappen.

Bottakselle suoritus ei kuitenkaan taannut eturivipaikkaa, sillä perjantain harjoituksista tullut rangaistus pudottaa hänet sunnuntain kisassa viidenteen lähtöruutuun.

Bottas kertoi aika-ajojen jälkeen saaneensa ratkaisevan avun omaan vauhtiinsa Hamiltonin puolelta varikkoa.

– Olen ollut vähän hukassa säätöjen kanssa viikonlopun aikana. Sittemmin olen onnistunut menemään niiden kanssa oikeaan suuntaan.

– Olemme tehneet myös Lewisin kanssa läheistä yhteistyötä löytääksemme optimisäädöt, ja sain ilman muuta ohjausta hänen puoleltaan tallia, koska minulta puuttui todellakin vauhtia perjantaina. Olin vähän hämilläni, että mihin suuntaan pitäisi mennä. Tiimityömme löysi oikean suunnan. Kiitos sen, löysin luottoa autoon, Bottas kiitteli lehdistötilaisuudessa.

Bottas ja Hamilton ovat tehneet vuosien saatossa hyvää yhteistyötä auton kehittämisessä. Nyt sille työlle on ennen näkemätöntä tarvetta, sillä Red Bull on kirinyt hetkessä koko sarjan johtavaksi talliksi. Hamilton ei ole Bottaksen mukaan ennenkään pihtaillut tietojensa kanssa.

– Ei siinä ole mitään uutta suoraan sanottuna. Me olemme aina avoimia siitä, millaisilla säädöillä ajamme ja mitä aiomme tehdä, Bottas vakuutti.

– Ei siinä siis mitään epätavallista ollut. En mene tarkkoihin yksityiskohtiin, mutta opimme nyt todella paljon autosta. Säätöjen kanssa voi mennä niin moneen eri suuntaan, ja niiden kanssa voi helposti olla ymmällään.

Lue myös:

    Uusimmat