Valtteri Bottakselta mainio onnistuminen Itävallassa – latasi sunnuntain kisasta itsevarman kommentin

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli lauantaina Steiermarkin GP:n aika-ajoissa toinen. Bottas onnistui päihittämään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin, jääden vain Max Verstappenin taakse. Bottas lähtee sunnuntain kisaan viidennestä ruudusta – rangaistuksen jäljiltä.

Bottas pyörähti perjantain toisissa vapaissa harjoituksissa varikkosuoralla, mikä johti kolmen lähtöruudun rangaistukseen.

Lauantaina Bottas oli lupaavassa vauhdissa jo toisessa osiossa, minkä hän ajoi läpi keskikovan seoksen renkailla. Loppuhuipennuksessa Bottaksen ensimmäinen veto meni piloille AlphaTaurin Yuki Tsunodan hidastelun takia.

– Hävisin siinä kymmenyksiä. Ehkä enempää olisi ollut vielä luvassa, Bottas mietti.

Toisella vedollaan Bottas nousi toiseksi. Ero paalulle ajaneeseen Verstappeniin jäi vajaaseen kahteen kymmenykseen (+0,194).

– Harmittaa tietenkin tuo rangaistus, kun tietää, että lähden viidennestä ruudusta. Olisin ottanut paljon mieluimmin tuon toisen ruudun vastaan, Bottas pyöritteli, myöntäen perään:

– Vahva aika-ajo, varsinkin kun katsoo, että miten toinen ja kolmas harjoitus menivät.

Onnistumisen takaa löytyi viikonlopun sisällä tehtyjä oikeita ratkaisuja.

– Säädöt osuivat ja auto tuntui koko ajan vain paremmalta ja paremmalta. Tuntui siltä, että sain autosta kaiken irti, Bottas näki.

Mercedeksen suomalaiskuski lähtee kisaan keskikovan seoksen renkailla. Edessä olevista kuskeista McLarenin Lando Norris (3.) ja Red Bullin Sergio Perez (4.) aloittavat astetta pehmeämmällä seoksella. Tässä ehto toki on se, että kisa aloitetaan kuivalla kelillä.

– Kaikki on mahdollista, Bottas sanoo sunnuntain GP:stä.

Suomalaiselta tiedusteltiin, että pystyykö hän hyökkäämään Red Bulleja vastaan? Suomalainen lähti päättäväisesti vastaamaan jo kesken kysymyksen.

– Kyllä. Kyllä, kyllä, Bottas nyökytteli.

Lue myös:

    Uusimmat