Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas 3.0:n rakennus alkaa nyt: Lewis Hamiltonin keskittymisen harhailusta nähtävissä selviä merkkejä

15:58
Niki Juusela ja Matti Nyrhinen keskustelivat MTV Uutiset Livessä asetelmista Meksikon F1-kisaviikonloppuun lähdettäessä.

Valtteri Bottaksen kisavoitto Suzukassa yli viiden kuukauden odotuksen jälkeen voi pitää yhtenä hairahduksena tallikaveri Lewis Hamiltonilta, mutta taustalla on nähtävissä monia asioita, jotka lupaavat suomalaiskuskille hyvää Mercedes-kaksikon välisessä henkisessä taistelussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vaikka Hamilton on jo liki varmistanut kuudennen F1-mestaruutensa, Valtteri Bottaksella on nyt tilaisuus rakentaa itselleen hyvä pohja ensi kauteen. Japanin voitto on ensimmäinen askel tällä tiellä, sanoo C Moren F1-selostaja Niki Juusela.

– Ja edelleen peilaan vahvasti ensi kautta, joka on Bottaksen vääjäämättä uran tärkein jatkonkin kannalta, Juusela sanoo.

– Positiivinen, hyvä vire loppukauteen: voittoja, tasaisesti tiimikaveria nopeampia ajoja – se tekee yllättävän hyvää, kun lähdetään hakemaan sitä Bottas 3.0:aa, joka vaaditaan, että voitetaan Lewis Hamilton MM-taistelussa, Juusela jatkaa.

Tässä mallia sopii ottaa Bottaksen edeltäjästä Nico Rosbergista, joka hyödynsi Hamiltonin otteen hellittämisen viemällä kauden 2015 kuusi viimeistä paalupaikkaa ja kolme viimeistä kisavoittoa ennen kuin rymisteli mestaruuskauteensa 2016 neljän kisavoiton alulla.

– Nyt sellainen samankaltainen nuijiminen suoritustasossa tiimikaveria vastaan (kuin Suzukassa). Riittääkö se sitten voittoon, mutta olisi ainakin tiimikaverin yläpuolella, niin se olisi magee juttu nähdä vielä tähän loppukauteen, Juusela toteaa.

Synkkiä ajatuksia maapallon tilasta

Juusela näkee Hamiltonin viimeaikaisissa puheissa ja kannanotoissa selviä merkkejä siitä, ettei F1-ajaminen ole tällä hetkellä päällimmäisenä kuskin mielessä.

– Hamiltonille tuntuu muutenkin, että maailman tilanne ja sen pohtiminen ovat aika isossa roolissa. Selkeästi jo fokus MM-sarjan läpi viemisessä on ehkä ottanut sivuaskeleita.

– Hän puhuu paljon siitä, kuinka luonnon tilanne on heikko ja onko paljon enää yhteiskunnalla ja sivilisaatiolla tehtävissä tämän asian kanssa.

– Nämä ovat minusta olleet aika vahvoja signaaleita, että hetkinen, huippu-urheilija antaa ajatuksen virrata näin vahvasti johonkin aivan muuhun kuin MM-tilanteen varmistamiseen. Ja nämä ovat niitä paikkoja, joissa sinulla on aina mahdollisuus iskeä, Juusela sanoo.

Loppukauden testauksella merkitystä

F1-autot alkavat loppukaudesta muistuttaa jo paljon seuraavan kauden autoja, joten kaiken irti saaminen viimeisten kisojen ajokokemuksesta on erittäin tärkeää tulevan kauden valmistautumiseen.

Japanin päivitysosat vaikuttivat muuttaneen hetkessä autoa Bottakselle mieleiseen suuntaan, missä saattoi vaikuttaa myös Hamiltonilta saatu auton runko.

– Täytyy muistaa, että kun F1-autoon tulee päivitysosia, ne saattavat yksilötasolla vaikuttaa tietyn kuljettajan kohdalla enemmän kuin toisen osalla.

– Japaniin saatiin uudet ilmanohjaimet sivuponttooneihin, ja Valtteri antoi heti signaalin, että nämä toimivat. Toivoisin sellaista samanlaista jatkumoa, että Bottas olisi kaiken aikaa paremmin sinut auton kanssa, ja että auto kääntyisi paremmin hänelle kuin Hamiltonille sopivaksi, Juusela toivoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja