Brasilian aika-ajossa dramaattinen loppu: yllätysnimi kolmanneksi – Bottas pettyi

Valtteri Bottas jäi Brasilian GP:n aika-ajossa sijalle 18. Aika-ajojen lopussa sade sekoitti pakkaa.

Brasiliassa aika-ajot käynnistyivät 15 minuuttia myöhässä, koska radalla oli ruuveja irtokiviä. Alfa Romeon Valtteri Bottas yritti päästä ensimmäisestä osiosta jatkoon kahden rengassetin turvin, kun useimmat käyttivät kolme rengassettiä, mikä osoittautui toimivaksi taktiikaksi.

Bottas kiilasi viimeisellä nopealla yrityksellään 12:nneksi, mutta kuski toisensa jälkeen kurvaili nopeamman ajan kuin suomalainen, ja Bottas lähtee sunnuntain kisaan vasta lähtöruudusta 18. Taakse jäivät vain Williamsin Logan Sargeant ja Bottaksen tallikaveri Guanyu Zhou.

Bottaksen aika oli 1.10,955, kun 15 joukkoon olisi tarvittu aika 1.10,793.

Verstappen paalulle

Hollannin Max Verstappen oli nopein. Paalupaikka on Verstappenille 11:s tällä kaudella.

Aika-ajojen viimeinen osio kekseytettiin muutama minuutti ennen loppua, kun olosuhteet hidastuivat ja huononivat sateen takia.

Verstappen oli onnekas, sillä onnistui viimeisen osion ensimmäisellä vedollaan tekemään nopeimman ajan. Myös Aston Martin -kuljettajat olivat onnekkaita, sillä he eivät kahden ensimmäisen osion perusteella taistelleet kärkipaikoista. Lance Stroll oli kolmas ja Fernando Alonso neljäs.

Monacon Charles Leclerc oli sateen keskeyttämässä aika-ajossa toinen 0,294 sekuntia Verstappenia hitaampana.

Lewis Hamilton oli viides, George Russell kuudes, Lando Norris seitsemäs, Carlos Sainz kahdeksas, Sergio Perez yhdeksäs ja Oscar Piastri kymmenes.

Piastri pyörähti aika-ajojen viimeisessä osiossa sateen takia.

Aika-ajossa ratkottiin lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun. Lauantaina ajetaan sprintin aika-ajo ja sprinttikilpailu.

Brasilian GP:n jälkeen ajetaan vielä Las Vegasin GP ja Abu Dhabin GP. MM-sarja päättyy 26. marraskuuta.

Kauden aikana 16 voittoa saavuttanut Verstappen on jo varmistanut maailmanmestaruuden. Mestaruus on hänelle uran kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat