Valtteri Bottakseen kolaroinut George Russell paljastaa: paiskasi kättä suomalaiskuljettajan kanssa

Kaksi viikkoa sitten Imolassa ajetun F1-osakilpailun puhuttanein tapaus nähtiin 32. kierroksella, kun Mercedeksen Valtteri Bottas ja Williamsin George Russell kolaroivat kovassa vauhdissa.

Varsinkin Russellin tunteet kävivät kolarin jälkeen kuumina, ja hän kävi henkilökohtaisesti antamassa tuimaa palautetta Bottakselle, jonka katsoi olleen syyllinen kolariin. Myöhemmin Russell vielä vihjasi, että Bottas olisi ajanut tilanteessa jotekin poikkeavalla tavalla, kun vastassa oli toinen Mercedes-paikasta taisteleva kuljettaja

Mercedes-pomo Toto Wolff tasapainotteli omissa lausunnoissaan, mutta itävaltalainen oli taipuvainen olemaan enemmän samaa mieltä Bottaksen kanssa. Lieneekö syynä ollut Wolffin pitämä puhuttelu, mutta Russellin mielipide tapahtuneesta oli jo maanantaina täysin toisenlainen kuin kisan jälkeen.

Bottas arveli kisan jälkeen, ettei hänellä ole tarvetta käydä kolaria läpi Russellin kanssa kahden kesken, mutta Russell paljasti tänään Portugalissa käyneensä suomalaiskollegansa kanssa lyhyen keskustelun ja sopineensa erimielisyydet.

– Juttelimme sunnuntai-iltana. Kättelimme, ja jatkamme eteenpäin. Olemme molemmat kilpailijoita. Olemme molemmat olleet sellaisissa tilanteissa. Se ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta. Se, mitä radalla tapahtuu, on yksi asia, mutta olemme kaikki kavereita keskenämme ja jatkamme eteenpäin,  Russell kertoi kauden kolmannen GP-viikonlopun alla.

Bottaksen lausunnoista päätellen lyhyt kohtaaminen Russellin kanssa tapahtui tuomariston pakeilla, kun molemmat olivat kertomassa omaa näkemystään tapahtuneesta. Bottas sanoi Portugalissa, ettei ole erikseen jutellut Russellin kanssa.

– Minulla oli maanantaiaamuna yksi vastaamaton puhelu, mutta olin vielä nukkumassa, Bottas sanoi Autosportin mukaan.

Molemmat painottivat, että mennyt on mennyttä ja katse on eteenpäin.

– Osa siitä täytyy laittaa sivuun ja unohtaa, mutta toisaalta näistä kokemuksista täytyy myös oppia. Opin paljon paitsi kisatapahtumista myös siitä, miten itse toimin tilanteen jälkeen. Käytökseni ei ollut oman vaatimustasoni mukaista, ja siksi esitin anteeksipyynnön maanantaina, Russell sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat