Valtteri Bottakseen kolaroineen George Russellin mielipide muuttui yllättäen

Williamsin George Russell oli kuin myrskyn merkki kolaroituaan Imolan F1-kisan 32. kierroksella Mercedeksen Valtteri Bottaksen kanssa. Tunnekuohun laannuttua 23-vuotias britti osasi katsoa tapahtunutta uusin silmin.

Russell ja Bottas kolaroivat Imolan kakkosmutkaa lähestyttäessä yli 300 kilometrin tuntivauhdissa. Kolarin jälkeen Russell kävi kysymässä Bottakselta, oliko tämä aikonut tappaa heidät molemmat puolustusliikkeellään. Autonsa ohjaamossa yhä istunut Bottas ei kuullut Russellin kysymystä, mutta päätteli elekielestä tämän käyneen kuumana ja vastasi vaahtoamiseen nostamalla keskisormen pystyyn.

Sama linja jatkui kilpailun jälkeisissä haastatteluissa: molemmat pitivät itseään syyttömänä ja vastapuolta syyllisenä. Russell jopa vihjasi, että Bottaksella olisi ollut tilanteessa ylimääräistä näytönhalua, koska he molemmat kilpailevat paikasta Mercedeksellä.

Bottas, samoin tallipäällikkö Toto Wolff, tyrmäsi tällaiset vihjailut ykskantaan.

Kilpailun tuomaristo katsoi tapahtuneen olleen kilpailutilanne, ja niin Bottas kuin Russell selvisivät ilman rangaistusta. Bottaksen mukaan Russellilla ei ollut tuomaritapaamisessa paljoakaan sanottavaa vaan tämä uskoi tuomariston tekevän oikean ratkaisun videoiden perusteella.

Hieman myöhemmin – nähtyään tilanteen eri kuvakulmista – Russell olikin rauhoittunut jo sen verran, että hän osasi katsoa tilannetta eri valossa kuin alkuperäisessä tunnemyrskyssään.

– Kun kaiken voi katsoa jälkikäteen hidastettuna eri kuvakulmista, se kaikki näyttää hyvin erilaiselta. Yksi kuvakulma saa tilanteen näyttämään yhdenlaiselta, toinen kuvakulma toisenlaiselta, Russell sanoi Racefans-sivuston mukaan.

– Olin ennen muuta turhautunut siitä, miten kovassa vauhdissa kolari tapahui. En ole koskaan aiemmn ollut kolarissa suoran päässä, kun kaasu on pohjassa, ja olemme kaikki nähneet moottoriurheilun vaarat. Olisin reagoinut samalla tavalla riippumatta siitä, mistä sijoituksesta tilanteessa taisteltiin. Mielestäni tämä oli tarpeetonta ja vältettävissä.

Russell korostaa, ettei Bottas tehnyt tilanteessa mitään sääntöjen vastaista, mutta yhtä lailla hän painottaa edelleen, että vastaavissa tilanteissa täytyy ottaa vastuu ja huomioida olosuhteet.

– On tiettyjä asioita, joita voi tehdä tietyllä tavalla, kun olosuhteet ovat vakaat, mutta kun rata on kostea ja työnnät toista kuljettajaa kurvissa ulospäin radalta kohti nurmikkoa yli 300 kilometrin tuntivauhdissa, silloin vaarana on onnettomuus. Tämän takia olin erittäin pettymys, koska mielestäni kyse oli kunnioituksen puutteesta – ei minua kohtaan vaan näitä autoja kohtaan.

– Kuten sanoin, se ei ollut holtiton liike. Se oli täysin sallittua. Valtteri puolusti kovasti, ja hän sai tehdä niin. Mutta olimme niin sanotulla suoralla, en syöksynyt tilanteeseen 20 metrin päästä ja kolaroinut. Tätä ei olisi tapahtunut kuivalla kelillä tai jos takasiipeni olisi ollut suljettuna. Olosuhteet olivat valitettavat.

– Olisiko tämä voitu välttää? Kyllä. Toimiko Valtteri väärin? Todennäköisesti ei. Olisiko hän voinut tehdä jotain enemmän? Ehkä. Olinko minä väärässä? Aiheutin kolarin pyörähtämäällä, mutta olinko väärässä yrittäessäni ohitusta? Ehdottomasti en. Olisi typerää nostaa jalka kaasulta sellaisessa tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat