Toto Wolffilta tuima vastaus Valtteri Bottasta syyttäneen George Russellin vihjailuihin – "Tuo on täyttä p*skaa"

3:55
Valtteri Bottaksen ja George Russellin raju yhteentörmäys johti kuskien väliseen riitelyyn Tamburello-shikaanissa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei sulata syytöksiä, joita Williamsilla ajava George Russell lateli Valtteri Bottaksen suuntaan Imolan F1-kisan kolarin jälkeen.

Russell ja Bottas kolaroivat toisensa ulos sateesta märällä radalla, kun brittikuskin renkaat luistivat valkoisen viivan päällä ohitustilanteessa.

Russell raivosi tilanteen jälkeen Bottakselle kunnioituksen puutteesta. Suomalaiskuski taas näki tilanteen täysin Williams-kuskin arviointivirheeksi.

Kiperäksi tilanteen tekee se, että Russell kuuluu Mercedeksen suojatteihin ja janoaa Bottaksen paikkaa mestaritiimissä. Hän jopa esitti vihjauksen, ettei Bottas oli puolustautunut niin hanakasti jotain toista kuskia vastaan.

Tallipäällikkö Toto Wolffilta kysyttiin mielipidettä kommenttiin. Hän ei ollut vielä kuullut Russellin näkemystä asiassa.

– Siis mitä hän sanoi? Wolff pyysi toimittajaa toistamaan.

– Tuo on täyttä paskaa, hän pamautti ymmärrettyään tilanteen paremmin.

– Koko tilanne ei ollut lainkaan hauska meille. Se oli aika iso kolari. Meidän kuskimme joutui ulos tilanteessa, jossa niin ei olisi tarvinnut tapahtua. Se on fakta, että jouduimme tähän, koska auto lähti märällä irti ilman kontaktia. En odota näkeväni, että kaksi autoa joutuu ulos sen takia, Wolff käänsi syytökset Russellin suuntaan.

Wolff ei ollut muutenkaan tyytyväinen siihen, miten Russell Mercedes-kehityskuljettajana lähti haastamaan Bottasta yhdeksännestä sijasta. Nuorukaisen olisi pitänyt antaa työnantajansa autolle enemmän tilaa.

– Aion puhua Georgen kanssa. Ja tehdä kantani selväksi hänelle, Wolff vannoi.

– Ei ole ikinä sellaista tilannetta, että toista voi syyttää kaikesta, ja toista ei mistään. Valtterin ei olisi ensinnäkään pitänyt olla noilla sijoilla, mutta George otti riskin, kun hänen edessään oli Mercedes.

– Nuori kuski ei voi hukata isoa kuvaa tuolla tavalla. Tämä oli hänelle oppitunti. En halua, että hän todistaa mitään meille. Valtteri on ollut meillä viisi vuotta, eikä hän yritä todistaa mitään, Wolff kommentoi.

Täsmennetty Wolffin sitaatteja klo 20.16.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja