Valtava dopingtuomio kesken Dohan kisojen järkytti maailmanmestaria – "Olen shokissa"

Hollantilainen kestävyysjuoksutähti Sifan Hassan on arvostellut Yhdysvaltojen antidopingtoimistoa Usadaa sen päätöksestä julkistaa valmentaja Alberto Salazarin dopingtuomio kesken Dohan MM-kisojen

Usada oli tutkinut Salazarin toimintaa Nike Oregon Project -ohjelmassa (NOP) neljän vuoden ajan. Tiistaina se kertoi yhteenvetonsa: yhdysvaltalaisluotsi on asetettu neljän vuoden toimintakieltoon dopingrikkomusten takia. 

Dohassa jo 10 000 metrin MM-kultaa voittanut Hassan liittyi Salazarin valmennukseen vuonna 2016. Salazar oli paikalla Dohassa katsomassa suojattinsa mestaruusjuoksua. 

Etiopialaissyntyinen Hassan kokee, että ilmoitus Salazarin dopingtuomiosta kesken kisojen tahraa epäreilusti myös hänen saavutuksiaan Dohassa. 

– Olen shokissa saadessani tällaisia uutisia, varsinkin aikana, kun keskityn seuraavaan kilpailuuni MM-kisoissa Dohassa. Olen harmissani Usadan ajoituksesta, sillä se järkyttää kisojani, mutta lataan kaiken energiani suoritukseen 1 500 metrillä, Hassan totesi tiedotteessa. 

– Haluan korostaa, että tutkimukset liittyivät aikaan ennen kuin liityin NOP:hen, joten niillä ei ole yhteyttä minuun. 

Hassan juoksee 1 500 metrin alkuerissä keskiviikkona. Hän on valtava mestarisuosikki rikottuaan mailin maailmanennätyksen heinäkuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat