Nelinkertaisen olympiavoittajan ex-valmentajalle pitkä panna dopingrikkomuksista

Doping varjostaa mm-urheilua – MTV kertoo uusimmat tuulet valvonnan huipulta 20:26
Videolla MTV Uutiset Live dopingista.

Neljä olympiakultaa urallaan voittaneen Mo Farahin entinen valmentaja Alberto Salazar on saanut neljän vuoden toimitsijakiellon dopingrikkomuksista, kertoo BBC.

Salazar pyörittää kestävyysjuoksun maailman huipuille suunnattua Nike Oregon Project -ohjelmaa, jossa Farah oli mukana vuosina 2011-2017. Päätös toimintakielloista syntyi Yhdysvaltain antidopingtoimisto Usadan tekemän neljän vuoden tutkinnan ja kahden vuoden oikeustaistelun jälkeen.

Tutkinta oli käynnistynyt vuonna 2015 esitetyn BBC:n Panorama -ohjelman myötä. Se oli paljastanut epäilyksiä dopingista ja epäeettisistä toimintaperiaatteista ohjelman Yhdysvaltojen harjoituskeskuksessa. Britannian urheiluviranomaiset tekivät oman tutkinnan, jonka jälkeen he olivat antaneet luvan Farahille jatkaa työskentelyä tämän kanssa. 

Niken palkkaama ja useita Salazarin urheilijoita hoitanut lääkäri Jeffrey Brown sai myös neljän vuoden kiellon. Dopingsyytteet nostettiin vuoden 2017 maaliskuussa. Farah jätti Salazarin lokakuussa 2017, mutta kiisti, että dopingilla olisi ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Salazar kertoi omassa tiedotteessaan, että hän aikoo valittaa päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat