Valtaisassa palossa tuhoutuneen hotelli Iso-Syötteen kaikki hotellimatkat peruttu, osa mökkivieraista pääsee joulun viettoon – poliisi jatkaa palon tutkintaa

Vain seinät jäivät jäljelle hotelli Iso-Syötteen ravintolasta 1:12
Katso video: Vain seinät jäivät jäljelle hotelli Iso-Syötteen ravintolasta

Hotelli Iso-Syötteellä Pohjois-Pohjanmaalla matkailutoiminta jatkuu siitä huolimatta, että puoli hotellia tuhoutui perjantaina suuressa tulipalossa.

Tulipalo tuhosi muun muassa Pudasjärvellä sijaitsevan hotellin ravintolan sekä allas- ja saunaosaston. Lisäksi huoneet kastuivat sammutustöissä.

Kaikki jouluviikon hotellimatkat on peruttu, kertoo Iso-Syötteen hotellinjohtaja ja yrittäjä Juha Kuukasjärvi.

Suurin osa vieraista on ulkomaisia ryhmämatkaturisteja, joille osa matkanjärjestäjistä on Kuukasjärven mukaan järjestänyt lomakohteen toisaalle.

Mökit kuitenkin säästyivät ja osa niihin matkansa varanneista tulee paikalle normaalisti, Kuukasjärvi kertoo. Sähköt saatiin päälle perjantaina illalla.

Ruokailu on ravintolan tuhoutumisen vuoksi järjestetty muihin ravintoloihin, joihin järjestetään Kuukasjärven mukaan myös kuljetus.

"Kun ei katso hotellille päin, niin on kaunista"

Poliisi jatkoi tutkintaa lauantaina.

– Kyllä siellä parasta aikaa poliisin ja pelastuslaitoksen tekninen tutkinta jatkuu, kertoi rikoskomisario Antti Palokangas lauantaina päivällä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Risto Määttä kertoo tutkinnan etenemisestä vasta joulun jälkeen. Syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Tutkintatoimisto pystytettiin yhteen mökeistä, kertoi Kuukasjärvi paikan päältä. Myös vastaanotto ja toimistotilat siirrettiin hotellista mökkiin.

– Yritetään toimia siltä osin normaalisti, kun näissä olosuhteissa on mahdollista, Kuukasjärvi sanoo.

– Kun ei katso hotellille päin, niin on kaunista.

Palo syttyi perjantain vastaisena yönä. Kukaan ei loukkaantunut, mutta palo aiheutti arviolta miljoonien eurojen vahingot.

Lue myös:

    Uusimmat