Vältä stressi ja ahdistus – poimi vinkit huolettomaan jouluun!

Joulun pitäisi olla rentoutumisen ja yhdessäolon aikaa, ei stressin. Lue vinkit, joiden avulla voit helpottaa stressiä ja ahdistusta juhlapyhinä.

Joulusta saattaa muodostua suorittamista, mutta se ei ole joulun hengen mukaista. Sinun ei tarvitse tehdä sukulaisiin vaikutusta mahtipontisilla ruokalajeilla eikä ostaa ystäville lahjaksi uusinta uutta.

Rentoudu. Jos joulua vietetään tänä vuonna sinun luonasi, älä ota paineita siitä, että vieraasi viihtyvät luonasi. Lue vinkit, joiden avulla helpotat joulupuuhiasi!

1. Tee kauppalista, tarkista se kahdesti

Tarkista reseptit etukäteen ja kirjoita ylös kaikki ainesosat, joita tarvitset – mieluiten siinä järjestyksessä, jossa liikut kaupassa – ja yritä ostaa kaikki ajoissa. Muista ostaa myös talous- ja wc-paperia sekä hygieniatarvikkeita kylpyhuoneeseen, jos vieraasi jäävät yöksi.

2. Tyhjennä jääkaappi

Jotta saisit lisää tilaa jääkaappiisi jouluruokia varten, kerää sieltä pois kaikki turhat purkit ja laita ne säilöön kylmälaukkuun parvekeelle.

3. Hyödynnä astianpesukonetta

Jos perunoiden kuoriminen isolle joukolle tuntuu liian työläältä, laita perunat tiskikoneen ylätasolle ja laita kone päälle! Älä kuitenkaan käytä pesuainetta. Voit myös hyödyntää tiskikonetta vihannesten höyryttämiseen. Koska astianpesukone käyttää hirveän määrän vettä, varmista, että vihannekset ovat tiukasti suljetussa astiassa – tällöin voit oikeasti myös pestä astiat samalla, väittää Trulia-sivusto.

4. Pilko sipulit kyynelittä

Sipulin tuottamat kyyneleet eivät ainakaan paranna joulufiilistäsi. Pureskele purukumia samalla, kun pilkot sipuleita – ja huomaat, ettei tällä kertaa sipulin käsittely itketäkään! Lue myös muut niksit Makuja.fi-sivustolta!

5. Anna vieraiden auttaa

Jos vieraasi tarjoutuvat auttamaan tiskien korjauksessa, anna heidän auttaa! Työmääräsi pienenee ja vieraasikin saavat hyvän mielen.

6. Säästä hetki itsellesi

Lievitä stressiä ja mahdollista päänsärkyä varaamalla aikaa myös vain ja ainoastaan itsellesi joulunpyhinä. Nauti kupillinen vihreää teetä sohvalla viltin alla hyvän kirjan kera tai nauti olostasi kylvyssä. Muista nukkua!

7. Irtaudu somesta

Jouluna kannattaa jättää Facebookin ja muiden sosiaalisen median kanavien kyttäys minimiin. Joululomalla on hyvä pitää muutenkin taukoa teknologiasta ja antaa silmien levätä jatkuvasta näytön tuijottamisesta. Kun vietät aikaa ihmisten kanssa kasvokkain, stressitasosikin laskee.

8. Viime hetken lahjavinkit

Unohtuiko ostaa lahja jollekin tärkeälle? Aineettomat lahjat ovat oiva keino välttää turhaa krääsää ja ilahduttaa sekä lahjan saajaa että sitä, jota lahja auttaa. Lue vinkit: Ilahduta aineettomalla lahjalla: Viime hetken vinkit hänelle, jolla on jo kaikkea

Osittainen lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja