7 vinkkiä ripsivärin käyttöön: Vältä punoitus ja ärsytys!

Herkkäsilmäisen kannattaa olla tarkkana silmämeikin teossa. Etenkin ripsiväri voi saada silmät kutiamaan ja vuotamaan.

Alkavatko silmäsi punoittaa tai kutista helposti? Muista Health.com-sivuston vinkit ripsivärin kanssa!

Tee ihotesti

Ennen kuin laitat uutta ripsiväriä silmäripsiisi, tee ihotesti levittämällä ripsiväriä ranteen sisäpuolelle. Peitä väriläiskä pienellä palalla laastaria tai ihoteippiä ja tarkista ihosi kunto päivän päätteeksi. Jos iho ei punoita, voit käyttää ripsiväriä sen oikeaan tarkoitukseen.

Suosi perinteistä

Pidentävät kuidut? Superpidentävä ja mullistava koostumus? Herkkäsilmäisen kannattaa pitäytyä yksinkertaisemmassa, vähemmän ainesosia sisältävässä ripsivärissä.

Valitse mustaa

Värillisissä ripsiväreissä käytettävät väriaineet ärsyttävät mustaa ripsiväriä herkemmin herkkäsilmäistä. Valitse siis aina tyylikäs musta sinisten, ruskeiden tai harmaiden sijasta.

Vältä vedenkestävää

Vedenkestävä ripsiväri voi kuulostaa hyvältä, mutta ripsivärin poistamisen kannalta ne eivät välttämättä ole paras vaihtoehto. Vedenkestävää ripsiväriä on hankalampi poistaa ripsistä, joten sitä jää herkästi silmäripsiin. 

Pidä etäisyyttä

Vaikka usein meikkiohjeissa näkee, että ripsiväri pitäisi laittaa aivan ripsen tyveen, herkkäsilmäisen on parempi sutia ripsiväriä hellemmällä kädellä. Mitä lähempänä väri on ihoasi ja silmiäsi, sitä todennäköisemmin se aiheuttaa ärsytysreaktion. Jätä myös kajal levittämättä sisäluomelle. 

Putsaa kunnolla

Tiedät säännöt, mutta et silti jaksa aina pestä meikkejä iltaisin. Kannattaisi jaksaa, myös myöhäiseksi venähtäneiden iltojen jälkeen. Tyynyä vasten hieroutuva ripsiväri ärsyttää taatusti silmiä ja vahingoittaa myös ripsiä.

Uskalla vaihtaa

Joskus iho ja silmät voivat herkistyä yhtäkkiä tutullekin tuotteelle. Älä jatka silmiä ärsyttävän tuotteen käyttöä väkisin, vaan tee suosiolla vaihto. 

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat