Vältä nämä työhakemuksen kuusi sudenkuoppaa

Meitä kehotetaan oppimaan virheistämme, mutta miksi emme voisi oppia muidenkin virheistä?

Työhakemus on tärkeä askel kohti uutta työpaikkaa. Mikäli hakemus on huono, ei työnantaja välttämättä edes vilkaise ansioluetteloasi. Älä siis tee näitä virheitä, kun seuraavan kerran kirjoitat työhakemusta.

1. Oman edun ajaminen

Työnantaja etsii tekijää ratkaisemaan tietyn ongelman. Kerro siis hakemuksessasi, miten sinä voisit hyödyttää yritystä. Työnantajaa ei kiinnosta ne henkilökohtaiset syyt, joiden takia haet työtä.

2. Epätoivo

Kirjoita hakemukseen, miksi haluat juuri tämän työn. Totuus voi olla, että olet valmis tekemään mitä tahansa, mutta tämä ei ole työnantajalle imartelevaa.

3. Epäolennaisuus

Työnantajaa ei kiinnosta, kuinka monta kissaa sinulla on. Sen sijaan hän haluaa kuulla, miksi olet paras henkilö tarjolla olevaan työhön.

4. Lyhyys

”Ansioluetteloni on ohessa.” Hakemuksella houkuttelet työnantajaa lukemaan ansioluettelosi ja kutsumaan sinut haastatteluun. Lyhyys on hyvästä, mutta liika lyhyys torppaa mahdollisuutesi haastatteluun.

5. Pitkäveteisyys

Älä kuorruta lyhyttä hakemusta turhalla tiedolla. Liian pitkä hakemus on aivan yhtä huono vaihtoehto kuin liian lyhytkin.

6. Huolimattomuus

Lue tekstisi läpi vielä kerran ja viilaa se kuntoon.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja