Vältä näitä jokapäiväisiä tapoja pitääksesi ihosi kunnossa!

Ihosta kannattaa pitää hyvää huolta, jos haluaa välttää sen ennenaikaista vanhenemista.

Monet jokapäiväiset tavat tekevät kasvojesi iholle pahaa. Elle.com listasi asioita, joita kannattaa välttää mikäli haluaa pitää kasvonsa ihon heleänä, tasaisen värisenä ja rypyttömänä.

Meikkien pesemättä jättäminen

Meikkien peseminen ennen nukkumaanmenoa unohtuu kaikilta joskus. Niitä iltoja varten, kun olet nukahtanut rättiväsyneenä sohvalle ja jaksat juuri ja juuri kömpiä sänkyyn, säilytä sänkysi vieressä meikinpoistolappuja ja kasvovoidetta, jotta saat meikit poistettua nopeasti.

Kahvin juonti

Kofeiini kuivattaa elimistöä, jolloin myös iho kuivuu. Jos rakastat kahvia, muista juoda paljon vettä kahvin vastapainoksi. Liian vähäinen vedenjuonti on haitaksi myös muiden kuin kahvinjuojien iholle, joten pidä vesipulloa mukanasi.

Finnien puristelu

Sormenpäissäsi kynsien alla muhii hirvittävä määrä bakteereita. Kun puristat finnin, siirtyy kynnen alla olevista bakteereista osa kasvoihisi – ja siihen pieneen haavaan, jonka juuri teit.

Epäsäännöllinen ruokarytmi

Jos sinulla on tapana jättää aterioita välistä, ihosi ei pidä siitä. Saatat tällöin saada liian vähän esimerkiksi E-, C-, B3- ja A-vitamiineja, minkä vuoksi ihosi vanhenee ennenaikaisesti ja kuivuu.

Pitkät kuumat suihkut

Vaikka kuumassa suihkussa oleminen onkin ihanaa, ihosi ei ole siitä samaa mieltä. Liian pitkä suihkussa vietetty aika kuluttaa ihosi ulointa kerrosta, jolloin iho muuttuu kuivaksi.

Meikkitesterit

Meikkien testerit ovat oikeita bakteeripesäkkeitä. Etenkin tuotteet, jotka eivät ole pumppupullossa kannattaa pitää poissa kasvoilta. Voit myös testata meikkejä vähemmän herkille ihoalueille kuin kasvoille.

Puhelimessa lörpöttely

Jos puhut paljon puhelimessa, muista että ihosi ja puhelimesi väliin kertyy bakteereita. Bakteerit viihtyvät lämpöisessä ja kosteassa, joten lämmin puhelin poskea vasten tekee juuri sopivat olosuhteet bakteereille. Puhelimen näyttö kannattaakin pyyhkiä antibakteerisilla liinoilla.

Hiustenhoitotuotteet iholla

Muista varoa kasvojasi, kun suihkutat hiuslakkaa. Hiustenhoitotuotteita ei ole tarkoitettu iholle, joten ne voivat saada aikaan vahinkoa. Urheillessa kannattaa käyttää hikipantaa, jotta tukassa jo olevat aineet eivät valu hien mukana kasvoille.

Likaiset lasit

Silmä- ja aurinkolaseja pitää pestä säännöllisesti, sillä ne keräävät bakteereita itseensä ja ovat jatkuvasti kosketuksissa kasvojesi ihoon. Ethän halua ehdoin tahdoin pitää bakteerikerrosta naamallasi?

Painon vaihtelu

Painon jojottelu vaikuttaa muun terveyden lisäksi myös ihoon. Jatkuvasti venymään ja kutistumaan joutuva iho lopulta ei pysy enää tahdissa mukana, vaan se veltostuu ja menettää kimmoisuutensa.

Natriumin saanti

Liika natrium ruokavaliossa imee iholta kosteutta. Vähennä siis suolaisia herkkuja, jotta ihosi voisi paremmin.

Liiallinen vahaaminen ja nyppiminen

Älä vahaa, sokeroi tai nypi ihokarvojasi liian usein. Kolmen viikon lepo käsittelykertojen välillä antaa iholle tarpeeksi aikaa palautua.

Vedessä olevat kemikaalit

Vaikka suomalainen kraanavesi on puhdasta, on siinäkin kemikaaleja, jotka vaikuttavat ihosi kuntoon. Etenkin vanhat putket päästävät erilaisia aineita veden sekaan.

Liika kuoriminen

Kuolleen ihosolukon kuoriminen tekee hyvää, mutta liika on liikaa. Jos kuorit useammin kuin kerran viikossa, vahingoitat ihosi luonnollista rasvakerrosta.

Sokeri

Sokeri vähentää ihosi kollageenia, joten kasvosi saattavat veltostua.Vältä siis liikaa sokerin nauttimista.

Passiivinen tupakointi

Tupakoitsijoille on paasattu heidän pahan tapansa haittavaikutuksista jo vaikka kuinka kauan. Tiesitkö, että myös passiivinen tupakointi aiheuttaa ryppyjä?

 

Lähde: Elle.com 

Lue myös:

    Uusimmat