Valmentajalta merkillinen väite Aleksandr Bolshunovin mielialasta juuri nyt

Aleksandr Bolshunoviakin luotsaava Venäjän hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Juri Borodavko on esittänyt väitteitä Bolshunovin nykyisestä mielialasta.

Bolshunov on tunnetusti Venäjän hiihdon ykköstykki. Pekingissä hän saavutti helmikuussa kolme olympiakultaa, yhden -hopean ja yhden -pronssin. 

– Hän on aloittanut uuteen kauteen valmistautumisen aiempaa tyynemmin. Ensimmäinen tapaaminen meni suunnitelmien mukaan. Loukkaantumisia ei ole, toisin kuin viime vuonna, ja kaikki sujuu tavanomaisesti, Borodavko sanoi uutistoimisto RIA Novostin mukaan.

Borodavko väitti hivenen yllättävästikin, että psykologisesti katsoen Bolshunovista on tullut "paljon rentoutuneempi".

– Mutta kuten aiemminkin, hän menee harjoittelemaan ennen muita, ja tekee samoja volyymejä kuten kaikki muut, tai vähän enemmän, Borodavko sanaili.

Välbe: Maajoukkueella ei motivaatio-ongelmia

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe puolestaan sanoi maajoukkueen motivaation olevan kohdallaan.

– Meillä ei ole mitään ongelmia motivaation kanssa. Kaikki tietävät, mitä varten he valmistautuvat, Välbe virkkoi uutistoimisto Tassille.

Välbe kertoi, että maajoukkueen ensimmäinen harjoitusleiri on jo pidetty. Venäläislegenda ilmaisi tyytyväisyytensä tapaan, jolla maajoukkue on aloittanut valmistautumisen tulevaan kauteen.

– Olen tyytyväinen, kaikki on kunnossa, luojan kiitos.

Välbe tosin täsmenteli, että monilla on tällä hetkellä "pieniä ongelmia", mutta niihin "ei ehdottomasti pidä keskittyä".

Epävarmuus

On epävarmaa, milloin venäläiset hiihtäjätkään pääsevät jälleen osallistumaan kansainvälisiin kilpailuihin maan jatkaessa hyökkässotaansa Ukrainassa. Olisi ymmärrettävää, jos epävarmuus vaikuttaisi myös osaltaan urheilijoiden motivaatioon ja mielialaan.

Lue myös:

    Uusimmat